1. Με κρεμμύδι
Θα χρειαστείς 2 μεγάλες χούφτες κόκκινα κρεμμύδια, ξίδι, 2 φλιτζάνια νερό και μια κατσαρόλα. Σιγόβρασε 20 λεπτά τα κρεμμύδια, στη συνέχεια προσθέσε 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξίδι. Άφησε το μείγμα να κρυώσει πριν βυθίσεις μέσα τα αυγά. Άφησε τα μέσα για 1-5 λεπτά ανάλογα με το πόσο σκούρο θέλεις να είναι το χρώμα.
2. Με κοκκινόριζες
Θα χρειαστείς 2-4 κουταλιές της σούπας τριμμένες κοκκινόριζες, 2 φλιτζάνια βραστό νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι. Βουτάς τα αυγά στο μείγμα για 1-5 λεπτά ανάλογα με το πόσο έντονο θέλεις να είναι το χρώμα.
3. Με κόκκινο λάχανο
Θα χρειαστείς 2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο, 2 φλιτζάνια βραστό νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό. Τοποθέτησε τα αυγά στο μείγμα όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αφαίρεσε τα προσεκτικά την επόμενη μέρα και άφησε τα να στεγνώσουν για λίγα λεπτά σε ένα κουτάλι πριν τα μεταφέρεις στο κουτί τους.
4. Με κουρκουμά
Θα χρειαστείς 1-2 κουταλάκια κουρκουμά, 2 φλιτζάνια βραστό νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι. Τοποθέτησε τα αυγά στο μείγμα για 1-5 λεπτά ανάλογα με το πόσο έντονο θέλεις να είναι το χρώμα. Απομάκρυνε τη σκόνη προσεκτικά με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας.
Με prints
2. Κόψε τετράγωνα από μεταξωτό ύφασμα αρκετά για να καλύψουν πλήρως το κάθε αυγό και να είναι σε θέση να δέσουν στην κορυφή.
3. Τοποθέτησε ένα τετράγωνο κομμάτι από βαμβακερό ύφασμα πάνω στο τραπέζι και άπλωσε πάνω από αυτό ένα τετράγωνο κομμάτι από μετάξι.
4. Στο κέντρο τοποθέτησε ένα ωμό αυγό. Προσεκτικά τύλιξε το αυγό στο μετάξι και δέσ’ το με ένα κορδόνι.
5. Τοποθέτησε τα αυγά στην κατσαρόλα και πρόσθεσε ένα μείγμα από 50% λευκό ξύδι και 50% χλιαρό νερό αρκετό για να καλύψει τα αυγά, αλλά όχι τόσο ώστε να επιπλέουν.
6. Βράστε τα αυγά για 45 λεπτά.
7. Τοποθέτησε σε ένα μεγάλο ταψί μια παλιά πετσέτα ή πολλές στρώσεις απορροφητικό χαρτί.
8. Μόλις τα αυγά βράσουν, τοποθέτησε τα στο ταψί για να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσουν, κόψε το κορδόνι με το ψαλίδι, αφαίρεσε προσεκτικά το ύφασμα και άστα να στεγνώσουν εντελώς σε ένα κουτί.
9. Αφού κρυώσουν, μπορείς να τα τρίψεις απαλά με μαγειρικό λάδι για να προδώσεις λάμψη ή να τα αφήσεις όπως είναι.