Υλικά για το κέικ nutella
1,5 φλιτζάνι αλεύρι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
100 ml λάδι
100 mlγάλα
150 γρ . nutella ή Μερέντα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλια
Σιρόπι:
½ φλιτζάνι ζάχαρη
100 mlνερό
Υλικά για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
2 φακελάκια πουτίγκα βανίλια
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
Για την επικάλυψη
2 κρέμες γάλακτος (2*200 ml)
ή 1 μόρφατ
Οδηγίες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μίγμα της βάσης και ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψί. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βράζουμε για ένα λεπτό ή δύο την ζάχαρη και το νερό και ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό στο ζεστό κέικ Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα
Τοποθετείστε τα φάκελα της πουτίγκας το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με λίγο γάλα, προσέχοντας να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Βάλτε το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Ρίχνουμε στο βραστό γάλα το μείγμα της πουτίγκας ανακατεύοντας συνεχώς. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, αφαιρέστε από τη θερμότητα και ανακατέψτε σε αυτό την μαργαρίνη. Τοποθετείστε την κρέμα πάνω από το σιροπιαστό κέικ.
Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει πέτσα η κρέμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρεμά γάλακτος ή το μόρφατ σε σαντιγί και καλύπτουμε το γλυκό μας. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρουμε .
maminajela.com
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές