Δεν υπάρχει καλύτερη συνταγή για βουτυροκρεμα!
Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε,
Τι χρειαζόμαστε:
1 φλυντζανι μαργαρινη
4 φλ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
2 κ.σ. γάλα ή νερό
1 κ.γ. βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 μια πρέζα κρεμόριο (“ξινό”),
Χτυπάμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το κρεμοριο τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια και το αλατι.
Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν καλά και μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες.
Με αυτή τη συνταγή έχουμε 3 φλ. σφιχτή κρέμα.
Για μέτρια σφιχτή κρέμα, προσθέτουμε 1 κ.γ. γάλα σε κάθε φλ. κρέμας.
Για αραιή κρέμα προσθέτουμε 2 κ.γ. γάλα σε κάθε φλ. κρέμας.
Με τη σφιχτή κρέμα φτιάχνουμε λουλούδια που πρέπει να σταθούν τα πέταλά τους όρθια. Εάν δεν είναι αρκετά σφιχτή, τα πέταλα θα πέφτουν. Εάν δείτε πως η κρέμα “σπάει” καθώς την βγάζετε από το κορνέ, είναι μάλλον πολύ σφιχτή.
Με την μέτρια σφιχτή κρέμα φτιάχνουμε τα περισσότερα σχέδια με το κορνέ (αστεράκια, πέταλα, κοχύλια κλπ).
Με αραιή προς μέτρια κρέμα καλύπτουμε κέικ.
Με αραιή κρέμα κάνουμε σχέδια όπως τα φύλλα και γράφουμε με την λεπτή μύτη. Αλλιώς τα φύλλα και τα γράμματα θα σπάνε.
Γενικά αν η κρέμα σας είναι πολύ σφιχτή προσθέσετε υγρό, αν είναι πολύ αραιή προσθέστε άχνη ζάχαρη.
η βασικη συνταγη ειναι απο τις συνταγες της παρεας με καποιες παραλλαγες
Δειτε και εδω πως να φτιαξετε σοκολατενια βουτοροκρεμα