Close

Τσουρέκι Τερκενλής…Βρηκαμε τη συνταγη!που μοιαζει πολύ

Τσουρέκι Τερκενλής...Βρηκαμε τη συνταγη!που μοιαζει πολύ

Τα φημισμένα τσουρέκια Τερκενλή  τώρα στο τραπέζι σας. Συνταγή για ολόφρεσκο και λαχταριστό λαχταριστό τσουρέκι  με επικάλυψη σοκολάτας! Μπορεί  δεν εχει να ζηλέψει τιποτα απο τα φανταστικα τσουρέκια του Θεσσαλονικιου Τερκενλη

Εκτέλεση

Πρώτα κάνουμε το προζύμι. Στο χλιαρό γάλα (οχι καυτό) λιώνουμε την μαγιά και προσθέτουμε και λίγο αλεύρι να γίνει χυλός. Το αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο με μεμβράνη (1 ώρα περίπου).
Ρίχνουμε το λειωμένο βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου λειώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε και τα αυγά και όλα τα υγρά και ανακατεύουμε.

Τέλος ρίχνουμε το προζύμι, το μαχλέπι και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας και ζυμώνοντας με το χέρι (όχι πολυ ζύμωμα). Αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί.

Τσουρέκι Τερκενλής…Βρηκαμε τη συνταγη!που μοιαζει πολύ

Κόβουμε σε κομμάτια και πλάθουμε τα τσουρέκια τοποθετούμε σε λαδόκολλα αφού φουσκώσουν πάλι τα ψήνουμε στους 170°C πάνω κάτω αντίσταση μέχρι να ροδίσουν και να έχουν πάρει και απο κάτω (30-40λεπτά). Αν τα πατήσουμε με το δάκτυλό μας επανέρχεται η ζύμη δεν βουλιάζει.

Τα αφήνετε να κρυώσουν στην λαμαρίνα.
Αν θέλετε πριν τα ψήσετε τα αλείφετε με κρόκο αυγού ή φτιάχνετε ένα γλάσο σοκολάτας και το περνάτε αφού κρυώσουν.

ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

Λιώνουμε την σοκολάτα με το γάλα. Αποσύρρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας για να λιιώσει ρίχνουμε και τον κρόκο και ανακατεύουμε γρήγορα γαι να μην ψηθεί. Το γλάσο αυτό σταθεροποιείται σε λίγες ώρες αλλά παραμένει μαλακό. Αν λιώσετε λευκή σοκολάτα μπορείτε να κάνετε και μερικές γραμμούλες σχεδιάκια.

Ειναι για 4 μικρα τσουρεκια

 

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

 


Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια