Άκουγα τις προάλλες απο μια φίλη να λέει πως δεν θα κάνει γενέθλια στο παιδάκι της διότι σκέφτεται το οικονομικό και οτι μια τούρτα μόνο στοιχίζει ακριβά .Το να φτιάξεις μια τούρτα η ενα πάρτι δεν θέλει πολλά χρήματα Το μόνο που θέλει είναι υπομονή, όρεξη και φαντασία. Να είστε σίγουρες ότι ο κόπος σας θα πιάσει τόπο και όλοι θα ευχαριστηθούν λίγη βοήθεια από φίλους και το παιδάκι σας θα είναι ξετρελαμένο….
Σας δίνουμε λοιπόν τα βασικά βήματα και αφού τα… εμπεδώσουμε σιγά σιγά θα σας αποκαλύπτουμε μυστικά διακόσμησης. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εύκολο είναι να κάνετε μία τούρτα για το παιδάκι σας.
ΒΑΣΗ
Φτιάχνεται παντεσπάνι ή ένα κέικ (μία ή δύο δόσεις, ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε) σε παραλληλόγραμμη ή κυκλική φόρμα (ανοιγόμενη).
Τip: Να έχετε στο μυαλό σας ότι το κέικ αποτελεί τη βάση σας. Μπορείτε να το κόψετε σε ό,τι σχήμα θέλετε, δημιουργώντας το δικό σας σχέδιο.
Προσοχή: Το κέικ θα το χωρίσετε σε βάσεις αφού έχει κρυώσει. Δοκιμάστε να το κόψετε κατά μήκος με κλωστή,το οδοντονημα είναι ιδανικό Είναι πιο εύκολο απ’ ότι με μαχαίρι.
Δειτε το video που θα σας βοηθησει
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Θα χρειαστούμε:
5 μεγάλα αυγά
130 γρ. ζάχαρη απλή
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 κουταλιάς μπαίκιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι κρεμόριο
80 γρ. βούτυρο αγελάδας ή μαργαρίνη ή μαργαρίνη με βούτυρο
2 μασουράκια άρωμα βανίλιας ή 1 κουταλιά υγρή βανίλια
Στην πράξη:
Βγάζουμε νωρίτερα τα αυγά από το ψυγείο, έτσι ώστε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπαίκιν πάουντερ, το αλάτι και τα δύο μασουράκια βανίλιας. Αν χρησιμοποιήσουμε υγρή βανίλια, θα την προσθέσουμε στο μείγμα όταν ανακατέψουμε τους κρόκους με την μαρέγκα.
Λιώνουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη σε κατσαρολίτσα. Αφήνουμε στην άκρη να χλιάνει.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 εκατοστά.
Στο μπολ του μίξερ ή σε μεγάλο μπολ όπου θα χρησιμοποιήσουμε το μίξερ χειρός, ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα ν’ αφρατέψουν.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε στην μαρέγκα το κρεμόριο.
Ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ στο δυνατό και προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη.
Χτυπάμε δύο τρία λεπτά ακόμη, ώστε να έχουμε μια μαρέγκα αφράτη, που θα κάνει μύτες.
Κατεβάζουμε πάλι την ταχύτητα του μίξερ στο μέτριο, και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους.
Μόλις ανακατευθούν εντελώς οι κρόκοι με την μαρέγκα, σταματάμε το μίξερ.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα, ρίχνουμε εναλλάξ στο μείγμα το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη.
Διπλώνουμε με απαλές, κυκλικές κινήσεις το αλεύρι και αφού ανακατευτεί καλά, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με τον ίδιο τρόπο. Αυτό βοηθά να μην ξεφουσκώσουν τ’ αυγά μας.
Αφού τελειώσουμε με τα υλικά μας, έχοντας ένα ομοιογενές μείγμα, το ρίχνουμε στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει. Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 25-30 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας.
Βυθίζουμε την λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του παντεσπανιού. Αν βγει καθαρό, το παντεσπάνι μας είναι έτοιμο.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για πέντε λεπτά στο ταψάκι. Το αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα μπισκότων και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Το καλύπτουμε γύρω γύρω με πλαστική μεμβράνη, για να μην στεγνώσει ώσπου να χρησιμοποιηθεί.
ΓΕΜΙΣΗ
1. Βουτυρόκρεμα ( μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για επικάλυψη)
Υλικά
120 γραμ. βούτυρο
280 γραμ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Έχουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ, μαζί με την άχνη και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένα. Θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά καλό ανακάτεμα, μέχρι να γίνει κρέμα.
2. Μερέντα
3. Σαντιγί (μία χαρά είναι και η έτοιμη!)
/δειτε και εδω υπεροχες ιδεες για γεμιση
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1. Γκανάς
Υλικά
300γρ. σοκολάτα μαύρη
300γρ. σοκολάτα γάλακτος
1 φλυ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σούπας ζάχαρη άχνη
1/2 κ.σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζουμε την κρέμα στη φωτιά μαζί με τη ζάχαρη να κοχλάσει. Κόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ρίχνουμε μέσα τη ζεστή κρέμα. Να μην είναι πάνω στη φωτιά πολύ σημαντικό. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λεία η κρέμα. Ρίχνουμε και το κονιάκ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
2. Γλάσο
3. Σαντιγί (χρωματίζεται εύκολα)
/δειτε και εδω υπεροχες ιδεες για γλασσο και για επικαλυψη
ΣΧΕΔΙΑ
1. Καρύδα (χρωματίζεται εύκολα)
2. Χρώματα ζαχαροπλαστικής
3. Smarties
4. Maltesers (με αυτά έφτιαξα «βόμβες»)
5. Μπισκότα oreo (Για τιμόνι και για ό,τι άλλο σκεφτείτε)
6. Πουράκια (για γύρω-γύρω από την τούρτα, για κανόνια και ό,τι φανταστείτε)
7. Καραμέλες σε σχήματα
Για τον στολισμό θα χρειαστείτε σαντιγί, Smarties και ζαχαροπαστα .
Φτιάξτε την τούρτα της αρεσκείας σας και καλύψτε την με ζαχαροπαστα σε οτο χρωμα θέλετε και στολίστε όπως στην φωτογραφία με Smarties και σαντιγί .
ακολουθειτε τις οδηγιες της φωτογραφιας!!!!
μια συνταγή πανεύκολής τούρτας…όπου ακόμη και ο πιο αδέξιος μπορεί να την κάνει.
ΥΛΙΚΑ
4-5 παντεσπάνια (τα φτιάχνετε εσείς ή τα έτοιμα)
1 κουτί σαντιγύ σε σκόνη (που έχει τα δυο σακουλάκια μέσα)
1/2 λίτρο γάλα
1 μικρή μερέντα
λίγο σπιτικό σιρόπι για να ραντίσετε την τούρτα
προαιρετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Για στολισμό
Ενα σακουλάκι Haribo
1 μορφατ χτυπημένο σε σαντιγύ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε την σαντιγύ με τα 400 γρ. γάλα όπως λένε οι οδηγίες του κουτιού.
Μόλις σφίξει ρίχνετε μέσα την μερέντα και ανακατεύετε με μια κουτάλα σιλικόνης.
(Αν δεν θέλετε να την κάνετε σοκολατένια την γέμιση, απλά χωρίστε την, χρωματίστε την, αρωματίστε την με σταγόνες γεύσής της επιλογής σας.)
Βάζετε τον ένα πάτο παντεσπάνι ή σε σχαρίτσα ή σε πιατέλα της αρεσκείας σας.
Ραντίζετε με το σιρόπι και περνάτε μια στρώση κρέμα. Μετά πάλι παντεσπάνι-σιρόπι-κρέμα.
Τέλος χτυπάτε μόρφατ για να κάνετε την απ’έξω επικάλυψη και στολίστε με ζελεδάκια.
Σας βάζουμε μερικά σχέδια να πάρετε ιδέα.
Χρωματιστή τρούφα και τα θαύματα που κάνει….
Εκτός απο το ότι στολιζεί και κάνει υπέροχες τις τούρτες, διακοσμεί και γιορτινά τα ποτήρια σε διάφορα event!!!!!
Φτιάξτε τα παντεσπάνια, αν πάλι θέλετε να γλιτώσετε χρόνο αγοράστε τα έτοιμα του σούπερ μάρκετ. Και αυτά κάνουν.
Φτιάξτε μια δόση κέικ, ξέρετε αυτό το αφράτο που πετυχαίνετε πάντα, και φτιάξτε cup cakes.
Ακολουθήστε τα βήματα για την κρέμα απο δω
Συναρμολογήστε την τούρτα σας, όπως στην φωτογραφία. Παντεσπάνι, κρέμα, παντεσπάνι, κρέμα, παντεσπάνι.
Βάλτε τα cup cakes για πόδια και κεφάλι.
Αφού θα έχετε χτυπήσει την σαντιγί μοιράστε την σε 3 μπολ και χρωματίστε την. Αν προορίζετε την τούρτα για κοριτσάκι φτιάξτε και ροζ χρώμα. Για να έχετε 2 διαφορετικούς τόνους πράσινο χρώμα, αυξήστε τις σταγόνες. Οσο πιο πολλές τόσο πιο έντονο χρώμα.
Αν πάλι θέλετε καφέ καβούκι, ρίξτε λίγο άγλυκο κακάο.
Με ένα κορνέ φτιάξτε ένα από τα σχέδια της φωτογραφίας.
φτιάξτε την τούρτα σας αφήστε την λίγο στο ψυγείο να παγώσει και μετά πάρτε ενα πλεκτό πετσετάκι της μαμάς η της ..πεθεράς πιέστε το επάνω στην τούρτα αφήστε πάλι στο ψυγείο να παγώσει “ξεκολλήστε” το πετσετάκι και έτοιμη …
Τοποθετήστε μια κουπ πατ πάνω σε μια λευκή τούρτα και ρίξτε μέσα πολύχρωμη τρούφα.
Δειτε εδω υπεροχες ιδεες για τουρτες
ΠΕΊΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΘΈΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια