ΥΛΙΚΑ
– 12 μπισκότα μπι-μπερ
– 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
– 4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
– 2 κουτιά φυτική σαντιγί (παγωμένη)
– ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
– 2 λεμόνια (ξύσμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2. «Χτυπάμε» σε μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα τη σαντιγί για 3-4 λεπτά ώσπου να αφρατέψει. Έπειτα, σε μεγάλο μπολ, λιώνουμε τις μπανάνες με πιρούνι, αδειάζουμε το καραμελωμένο γάλα, το μισό φλιτζάνι του φρέσκου γάλακτος και τα «χτυπάμε» πολύ καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μπισκότα αφού τα έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια, το ξύσμα από δύο λεμόνια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Τέλος, απλώνουμε το γλυκό σε μεγάλο πλαστικό τάπερ με καπάκι (το δικό μου έχει χωρητικότητα 4,5 λίτρα) και το βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Να σημειώσω ότι σε σύγκριση με άλλα παγωτά, το μπανόφι λόγω της καραμέλας δεν σφίγγει πάρα πολύ στη κατάψυξη.
Ειδήσεις σήμερα
- Στο νοσοκομείο με κρανιογκεφαλικές κακώσεις 12χρονος : Τον πήρε σβάρνα αυτοκίνητο με το πατίνι του
- Η Γη της Ελιάς : Ποιανού είναι το παιδί που κουβαλά στα σπλάχνα της η Αφροδίτη;
- Κινέζικο Ωροσκόπιο : Μηνιαίες προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για όλα τα ζώδια μέχρι και τις 01/12/2024
- Ο Τιμωρός: Ο Μάρκος ετοιμάζει νέο χτύπημα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου χωρίς ζάχαρη