Ειναι ομορφα εμφανισιακα ευκολα και μια πολυ καλη ιδεα οταν θελουμε κατι γρηγορο!
Ιδανικά οταν εχουμε κάποια βαφτιση,πάρτυ η γιορτή!
ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
4 κρόκους αβγών
1 βανίλια
¾ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού κορν-φλάουρ
125 γραμμ. αμύγδαλα ωμά με το φλούδι
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βουτυρώνουμε ελαφρώς την ανάποδη από ένα ταψάκι.
2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λειώσει.
3. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τα ανακατεύουμε να αγκαλιαστούν από την καραμέλα και τα αδειάζουμε και τα απλώνουμε, στο ανάποδο ταψάκι, μέχρι να κρυώσουν τελείως.
4. Όταν κρυώσουν, σπάμε τα περισσότερα και αφήνουμε και λίγα ολόκληρα στην άκρη, για τη διακόσμηση.
5. Βάζουμε το γάλα μαζί με το ξύσμα σε ένα κατσαρολάκι, να πάρει μια βράση.
6. Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη, το κορν-φλάουρ και τη βανίλια, μέχρι να ασπρίσουν.
7. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
8. Μεταφέρουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά, τα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
9. Αφήνουμε για λίγο τη κρέμα στην άκρη να γίνει χλιαρή και αρχίζουμε την συναρμολόγηση.
10. Βάζουμε μια στρώση κρέμας σε ένα ποτήρι, ή σε ένα μπολάκι, μετα πραλίνα, από πάνω δεύτερη στρώση κρέμας, από πάνω πραλίνα και τέλος, την τρίτη στρώση κρέμας και τη διακοσμούμε, με ολόκληρα αμύγδαλα.
ΚΡΕΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΜΕ ΖΕΛΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής με μπισκότο
700ml κρύο γάλα
Για το ζελέ πορτοκάλι,
3 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι νερό
4 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Για τη διακόσμηση,
Αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα
Ξύσμα σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Φτιάχνετε την κρέμα στιγμής, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και γεμίζετε τα ποτήρια, μέχρι τη μέση. Τα βάζετε σε ένα δίσκο και τα μεταφέρετε όλα μαζί στο ψυγείο.
2. Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα τον χυμό του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λειώσει η ζάχαρη.
3. Διαλύετε το κορν-φλάουρ στο νερό και το προσθέτετε στο πορτοκάλι. Τα ανακατεύετε, μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, το αφήνετε 10 λεπτά περίπου να κρυώσει λίγο. Γεμίζετε με το ζελέ πορτοκάλι τα ποτήρια και τα ξαναβάζετε στο ψυγείο να παγώσουν.
4. Όταν τα σερβίρετε, θα τα διακοσμήσετε με λίγα ροδοκοκκινισμένα αμύγδαλα φιλέ και λίγο ξύσμα σοκολάτας.
Μια παραλλαγή αυτής της συνταγής που ίσως να σας αρέσει περισσότερο, είναι να χρησιμοποιήσετε 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια και να του προσθέσετε 4 ακτινίδια πολτοποιημένα στο μπλέντερ και 1 ακτινίδιο κομμένο σε μισές φετούλες. Ή αντί για ακτινίδια, μπορείτε να επιλέξετε ανανά φρέσκο, ή από κονσέρβα.
ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
300ml κρέμα γάλακτος
125γραμμ. Κουβερτούρα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
300ml κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι του τσαγιού κρύο γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ζελατίνη
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη σοκολατένια πλευρά,
1. Σπάστε τη σοκολάτα σε κομματάκια.
2. Βάλτε τα 300ml κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή θερμοκρασία να ζεσταθεί. Προσθέστε τα κομματάκια της σοκολάτας και ανακατέψτε τα στη ζεστή κρέμα μέχρι να λειώσουν τελείως. Ρίξτε το ξύσμα του πορτοκαλιού, ανακατέψτε την και βγάλτε την από τη φωτιά.
3. Βρέστε ένα κατάλληλο ταψί σε μέγεθος και τοποθετήστε 6 ποτήρια κολονάτα του κρασιού σε πλάγια θέση.
4. Μοιράστε το μίγμα της σοκολάτας στα ποτήρια και βάλτε τα για 2-3 ώρες στο ψυγείο, για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα πλαγίως.
Για την πορτοκαλένια πλευρά,
1. Βάλτε ¼ φλιτζάνι γάλα σε ένα κατσαρολάκι μικρό και ρίξτε από πάνω τη ζελατίνη. Ανακατέψτε τα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ή πάνω από νερό που βράζει, μέχρι να λειώσει τελείως.
2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι και σε χαμηλή θερμοκρασία βάλτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας να ζεσταθεί και να λειώσει η ζάχαρη.
3. Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέστε την λειωμένη ζελατίνη και την μαρμελάδα και αναμίξτε τα πολύ καλά.
4. Αφήστε το μίγμα σε θερμοκρασία χώρου να κρυώσει.
5. Βγάλτε τα ποτήρια με τη σοκολάτα από το ψυγείο, τοποθετήστε τα όρθια και γεμίστε τα με την λευκή κρέμα. Βάλτε τα στο ψυγείο, για 4 ώρες τουλάχιστον, ή ακόμα καλύτερα, για όλο το βράδυ.
1 φακελάκι Άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση καραμέλα
1 ¾ – 2 φλιτζάνι του τσαγιού παγωμένο γάλα
1 φακελάκι Topping με γεύση καραμέλα
Λίγη σαντιγί για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Χτυπήστε τη κρέμα στιγμής με το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Κόψτε σε μια γωνία το φακελάκι του Topping και αδειάστε από λίγο στον πάτο 4-5 ποτηριών.
3. Μοιράστε τη κρέμα στα ποτήρια, διακοσμήστε τη με λίγο σαντιγί και περιχύστε την με το Topping.
3. Βάλτε τις κρέμες στο ψυγείο να παγώσουν και να είναι έτοιμες για μετά το φαγητό.
ΜΟΚΑ ΜΟΥΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΠΡΑΛΙΝΑ
Για τη μους,
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ espresso (σκόνη)
100γραμμ. κουβερτούρα σπασμένη
4 κρόκους
¾ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σκόνη ζελατίνη
¼ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
300ml κρέμα γάλακτος
Για την πραλίνα,
¼ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας νερό
½ φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Αναμείξτε σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή θερμοκρασία, το γάλα, το καφέ και τη σοκολάτα, ανακατεύοντας, μέχρι να λειώσει η σοκολάτα, χωρίς να βράσει.
2. Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε σιγά, σιγά, το καυτό μίγμα της σοκολάτας χτυπώντας το συνέχεια.
3. Διαλύστε τη ζελατίνη σε ¼ φλιτζάνι καυτό νερό και ρίξτε τη στο μίγμα της σοκολάτας. Βάλτε το μπολ στο ψυγείο, μέχρι η μους να αρχίζει να πήζει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
4. Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
5. Ετοιμάστε την πραλίνα, βάζοντας σε ένα τηγανάκι το νερό με τη ζάχαρη να λειώσει και να φτάσει στο σημείο της ξανθιάς καραμέλας. Προσθέστε τα αμύγδαλα ανακατέψτε τα για λίγο και αδειάστε τα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Μόλις κρυώσουν, θρυμματίστε τα και κρατήστε 2 κουταλιές της σούπας στην άκρη για τη διακόσμηση.
6. Βγάλτε το μπολ με τη μους από το ψυγείο. Προσθέστε της τη σαντιγί, κρατώντας λίγη στην άκρη για τη διακόσμηση, την πραλίνα και ανακατέψτε τη απαλά να ενωθούν τα υλικά.
7. Μοιράστε τη μους σε 4 ωραία ποτήρια. Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν τα σερβίρετε για να πήξει η μους. Όταν έρθει η ώρα να τα σερβίρετε, διακοσμήστε τα με μια ροζέτα σαντιγί και πασπαλίστε τα με την πραλίνα αμυγδάλου.
ΔΙΧΡΩΜΟ ΖΕΛΕ
2 φακελάκια ζελέ φρούτων φράουλα, ή όποια άλλη γεύση σας αρέσει
2 φλιτζάνια του τσαγιού βραστό νερό
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού παγωμένο νερό
1 φλιτζάνι του τσαγιού βραστό νερό
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
2 φακελάκια ζελατίνη δίχως γεύση
½ φλιτζάνι του τσαγιού παγωμένο νερό
Ροζέτες σαντιγί και τρούφα σοκολάτας χρωματιστή για διακόσμηση. (Προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Φτιάχνουμε πρώτα το ζελέ φρούτων. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε 2 φλιτζάνια νερό να βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τα 2 φακελάκια ζελέ φρούτων και τα ανακατεύουμε μέχρι να λειώσουν τελείως. Προσθέτουμε 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού παγωμένο νερό και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει στο στάδιο της κρέμας. Εάν μας ξεφύγει και πήξει περισσότερο, το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
2. Φτιάχνουμε το λευκό ζελέ. Βάζουμε σε ένα μπολ ½ φλιτζάνι παγωμένο νερό και αδειάζουμε από πάνω, τα 2 φακελάκια της ζελατίνης δίχως γεύση. Τα αφήνουμε να απορροφήσουν το νερό και να φουσκώσουν για 10 λεπτά περίπου.
3. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 1 φλιτζάνι νερό να βράσει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη φουσκωμένη ζελατίνη. Ανακατεύουμε, μέχρι να λειώσει τελείως. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Το ανακατεύουμε και βάζουμε το λευκό ζελέ στο ψυγείο, να παγώσει όπως των φρούτων.
Συναρμολόγηση,
1. Βάζετε σε ωραία ποτήρια, μια στρώση χρωματιστού ζελέ και το στρώνετε με ανάποδο κουταλάκι. Από πάνω μια στρώση λευκού ζελέ και συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα ζελέ.
2. Τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν για μερικές ώρες και όταν τα σερβίρετε θα τα στολίσετε με μια ροζέτα σαντιγί σε κάθε ποτήρι και θα τα πασπαλίσετε με τρούφα.
ΠΑΝΑΚΟΤΑ
2 ½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι του τσαγιού κρύο γάλα
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σκόνη ζελατίνη χωρίς γεύση
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάλτε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και προσθέστε από πάνω τη ζελατίνη. Αφήστε τα να περιμένουν 10 λεπτά.
2. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατέψτε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και βάλτε τα στην εστία να ζεσταθούν, χωρίς να τα αφήσετε να βράσουν.
3. Μόλις η κρέμα ζεσταθεί καλά, προσθέστε το μίγμα της ζελατίνης που έχετε στο μπολάκι και ανακατέψτε τα μέχρι να λειώσει τελείως η ζελατίνη.
4. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίξτε μέσα τις βανίλιες και ανακατέψτε τα.
5. Μοιράστε το μίγμα σε ατομικά μπολ, ή σε ωραία ποτήρια και βάλτε τα στο ψυγείο για μερικές ώρες, για να σταθεροποιηθεί η πανακότα και να παγώσει.
Εάν βάλετε την πανακότα σε φόρμα, ή σε ατομικά φορμάκια, να τα ραντίσετε προηγουμένως με νερό πριν βάλετε την πανακότα. Θα σας διευκολύνει στο ξεφορμάρισμα.
Σημ: Μπορείτε από τη συνταγή, να αφαιρέσετε τη μια βανίλια και να αρωματίσετε τη κρέμα με κονιάκ, με ρούμι, με σταγόνες πικραμύγδαλου, ακόμα και με σκόνη στιγμιαίου καφέ.
Θα μπορούσατε επίσης, να την αφήσετε με το άρωμα της βανίλιας και να την περιχύσετε με σάλτσα καραμέλας, σάλτσα φράουλας, σάλτσα σοκολάτας, η να τη στολίσετε με φρέσκα φρούτα. Το αφήνω στη φαντασία σας!
Blueberry Cheesecake
150 γρ βατόμουρα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
6-8 μπισκότα digestive (ανάλογα με το πόσο μεγάλη βάση του μπισκότου σας αρέσει)
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
250 γρ μπανιέρα του μασκαρπόνε
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα.
Μαγειρέψτε τα βατόμουρα με τη ζάχαρη άχνη για περίπου πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν σιρόπι αφήστε το να κρυώσει. Σε έναν μπλέντερ, χτυπήστε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο.Τοποθετήστε στο κάτω μέρος των ποτηριών το μείγμα μπισκότου και αφήστε το να κρυώσει για δέκα λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Για το στήσιμο του ποτηριού τοποθετήστε εναλλάξ τα στρώματα μπισκοτου, τυριού και σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε στο ψυγείο.
Τελειο μωσαικο φραουλας στο ποτηρι
Υλικά:
350γρ έτοιμα παντεσπανι
400γρ φράουλες, κομμένες σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ξανθή ζάχαρη
500γρ έτοιμη κρέμα κασταρτ
250ml φρέσκα κρέμα, ελαφρά χτυπημένη
καλής ποιότητας μαρμελαδα φραουλα
λικέρ φράουλας ή βατόμουρου
Προετοιμασία:
Κόβουμε σε φέτες το παντεσπάνι και απλώνουμε στην μία πλευρά κάθε φέτας ένα στρώμα μαρμελάδας. Βάζουμε δύο φέτες μαζί σαν σάντουιτς και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Μοιράζουμε τους κύβους κεικ σε 6 ψηλά ποτήρια και περιχύνουμε με λίγο λικέρ φράουλας.
Βάζουμε τις κομμένες φράουλες σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με την ξανθιά ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τις φράουλες και βάζουμε μία στρώση φράουλες πάνω από το κεικ. Περιχύνουμε τις φράουλες με κρέμα κάσταρτ και στολίζουμε με την κτυπημένη φρέσκα κρέμα και λίγες φράουλες στην κορυφή. Τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστο μισή ώρα.
Σερβίρετε το μωσαικο σας απευθείας από το ψυγείο. Απολαύστε!
πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες αποκλειστικα για παιδια