ΥΛΙΚΑ
5 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
1 φακελακι μαγια
1 κοφτό κουταλακι του γλυκου αλατι
1/3 της κουπας ζαχαρη
1/4 κουπας σπορελαιο
1/4 κουπας βηταμ λιωμενο(ή βαζουμε μονο σπορελαιο ή μονο βηταμ)
2 αυγα
11/2 κουπα γαλα χλιαρο
Νουτελα ή μαρμελαδα για το γεμισμα
αχνη για το πασπαλισμα
σπορελαιο για το τηγανισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ βαζω το ζεστο γαλα,τη μαγια και 1 κ.γ απο τη ζαχαρη,ανακατευω και το αφηνω στην ακρη μεχρι να ετοιμασω τα υπολοιπα.Στον καδο του μιξερ ριχνω τα αυγα,την υπολοιπη ζαχαρη,το αλατι,το λαδι και το βηταμ και απλα τα χτυπαω ισα να ανακατευτουν.Προσθετω το γαλα με τη μαγια που στο διαστημα αυτο εχει ενεργοποιηθει,και ολο το αλευρι(εγω κρατησα λιγο αλλα τελικα το πηρε ολο) και ζυμωνω στο μιξερ 3-4 λεπτα.Αν δεν εχω μιξερ κανενα προβλημα το ζυμωνω με τα χερια.Αφηνω τη ζυμη να φουσκωσει 1 ωρα σκεπασμενη,(αλλα εγώ την εβαλα σκεπασμενη στο ψυγειο ολο το βραδυ και το πρωι ηταν ”τουμπανο”) και μετα τη χωριζω σε 2 μερη,ανοιγω χοντρο φυλλο παχους 1 1/2 εκατοστο,κοβω με κουπατ ή ένα ποτηρι κυκλους,τους βαζω σε αλευρωμενη λαδοκολα και αφηνω να ξαναφουσκωσουν 20-30 λεπτα.Τηγανιζω σε σπορελαιο,(ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ)τα αφηνω σε πιατελα με χαρτι κουζινας (ΟΧΙ ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΛΛΟ) και μετα με ενα ξυλακι η μαχαιρι τα τρυπαω (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) και τα γεμιζω με κορνε νουτελα η μαρμελαδα.Τα πασπαλιζω με αχνη η κρυσταλικη ζαχαρη!!!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους