Υλικα
250 γραμμάρια βούτυρο Αγελαδας
2μιση κουπες ζαχαρη
4 αυγα
3 βανιλιες
ξυσμα απο 2 πορτοκαλια
1μιση κουπα χυμο πορτοκάλι
1 πακέτο φαρίνα
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το βουτυρο αγελαδας και χτυπαμε με το μιξερ ωσπου να αφρατεψει, κατοπιν ριχνουμε σταδιακα την ζαχαρη και συνεχίζουμε το χτυπημα για 5 λεπτα.Κατοπιν προσθετουμε ενα ενα τα αυγα και συνεχιζουμε το χτυπημα για αλλα 5 λεπτα.Προσθετουμε τις βανιλιες, το ξυσμα πορτοκαλιου ,την φαρινα και τον χυμο πορτοκαλιου και ανακατευουμε απαλα με μια σπατουλα.
Στην φορμα των καπκεικς τοποθετουμε τα χωνάκια και τα γεμιζουμε με το μειγμα μας ως την μεση τους, προσοχη μην τα ξεχειλισουμε γιατι φουσκωνουν αρκετα και θα χυθει…Επειτα ψηνουμε σε μετριο προθερμασμενο φουρνο για 15 λεπτα στον αερα στους 180 βαθμους.
Αφου κρυωσουν λιγο αλειφουμε με μερεντα ή μαρμελάδα ή γλάσο σοκολάτας και πασπαλιζούμε με τρούφα, δημητριακά ή οτιδηποτε φανταστούμε.
Καλή επιτυχία και περιμένουμε τις φωτό σας!!!!
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα