Η συνταγή για τα πιο εύκολα και νόστιμα πεινιρλι από τη Σταυρούλα Κάιτατζη
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ:
1φλτσ γαλα ,
1/2 φλτσ νερο ,
2 αβγα,
40 γρ μαγια,
3 κουτσ ζαχαρη,
1 κουτσ αλατι,
1 φλτζ καφε λαδι,
150 γρ αλευρι καλαμποκιου
και περιπου 850 γρ αλευρι για τσουρεκια
Εκτέλεση
Ανακατευουμε καλα όλα τα υλικά και ριχνουμε 150 γρ αλευρι καλαμποκιου και περιπου 850 γρ αλευρι για τσουρεκια. Ζυμωνουμε να γινει μια ζυμη απαλη σαν τηϛ πιτσαϛ.
Αφηνουμε στο φουρνο στουϛ 50 βαθμουϛ να διπλασιαστει σε ογκο.
Μοιραζουμε σε μπαλιτσεϛ τη ζυμη και τιϛ ανοιγουμε με τον πλααστη
.Γεμιζουμε με οτι εχουμε και κλεινουμε τα πεινιρλι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στουϛ 200 βαθμουϛ για 10 λεπτα, χαμηλωνουμε στουϛ 180 για αλλα 10 λεπτα. Μολιϛ βγουν απο το φουρν τα βουτυρωνουμε με φρεσκο βουτυρο._
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή