Τυροπιτακια σαλιγκαρακια για το παρτυ!Δεν εχω λόγια για αυτη τη ζύμη!!!!ειναι σουπερ αφρατα φουσκωτα και πανευκολα!Και μπορειτε να τα γεμισετε με ότι γεμιση θελετε!Σπανακοπιτακια,ζαμπονοπιτακια.λουκανοπιτακια ,κοτοπιτακια…Σλουρπ!!!!
1,5 φλυτζ γαλα
μισο φλυτζ σπορελαιο
2 αυγα
1 κσ ζαχαρη
1 κγ αλατι
5,5 φλυτζ αλευρι
1,5 κ γ μαγια.
Γεμιση
μισο κιλο τυρι φετα, 250 γρ γκουντα, 3 αυγα, πιπερι , μιση κουπα γαλα
βουτυρο για το αλειμμα των φυλλων
εκτελεση
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα , μεχρι να εχουμε μια μαλακη και απαλη ζυμη.
Χωριζουμε τη ζυμη μας σε 6 μπαλακια.
Παιρνουμε τα 3 μπαλακια και ανοιγουμε το καθε μπαλακι σε μικρο φυλλο, μεγεθους λιγο μεγαλυτερο απο το πιατακι του γλυκου.
Το καθε φυλλο το αλειφουμε με βουτυρο το οποιο το εχουμε λιωσει ελαφρα.
Βαζουμε το ενα φυλλο πανω στο αλλο.
Ανοιγουμε και τα τρια φυλλα μαζι…οσο μπορουμε να γινουν ενα τετραγωνο. Αλειφουμε και το τελευταιο με βουτυρο και κλεινουμε οπως δειχνω στη φωτογραφια.
το τυλιγουμε με μεμβρανη και τοποθετουμε σε ενα ταπερ.
Το ιδιο κανουμε και με τα άλλα τρια μπαλακια.
Βαζουμε το ταπερ στο ψυγειο για 1 ωρα.
Ανοιγουμε το φυλλο παραλληλογραμμο ,με παχος μισου δαχτυλου.Με τη ροδελα της πιτσας κοβουμε ροδελες, απο τη μακρυα μερια του φυλλου.
Τυλιγουμε την καθε ροδελα και το τελος το φερνουμε απο πανω.
Παταμε με το χερι μας …να πλατυνει λιγο και βαζουμε τη γεμιση της αρεσκειας μας.
Κλεινουμε προσεχτικα και τοπεθετουμε στο ταψι με το κλεισιμο απο κατω.
Αναβουμε τον φουρνο μας στους 180 β …δεν περιμενουμε να καψει…και βαζουμε το ταψι μας.
Τα τυροπιτακια μας ειναι ετοιμα αφου ροδισουν.
καλη σας ορεξη!!!!
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια