Εύκολη Τούρτα happy hippo. Μια τούρτα για τα παιδικά γενέθλια που θα ενθουσιάσει τα παιδιά και τους καλεσμένους σας! Ιδανική για τις αρχάριες μανούλες και πολύ οικονομική.
Παντεσπανι
7 αβγα
140 γρ ζαχαρη
100 γρ σοκολατα
140 γρ αμυγδαλα η φουντουκια πολυ ψιλοκομμενα στο μουλτι.
Χτυπαμε στο μιξερ τα αβγα με την ζαχαρη να φουσκωσουν και να γινουν κρεμα. Προσθετουμε την λιωμενη σοκολατα και τα αμυγδαλα και ανακατευουμε απαλα με μια μαριζ. Μοιραζουμε το μειγμα σε δυο τσερκια 30 εκ και ψηνουμε στους 180 βαθμους για 20 λεπτα.
Μους σοκολατας
600 γρ κουβερτουρα
300 γρ γαλα φρεσκο πληρες
400 γρ κρεμα γαλακτος χτυπημενη σε παχυρευστη μορφη σα ν γιαουρτι
Λιγο πριν βρασει το γαλα το ριχνουμε στην ψιλοκομμενη κουβερτουρα και ανακατευουμε να γινει λειο το μειγμα. Προσθετουμε λιγι λιγο την κρεμα γαλακτος και ανακατευουμε απαλα με την μαριζ.
Μους λευκης σοκολατας
360 γρ λευκη κουβερτουρα
100 γρ κρεμα γαλακτος
500 γρ κρεμα γαλακτος χτυπημενη σε παχυρευστη μορφη σαν γιαουρτι.
Βαζουμε σε ενα κατσαρολακι την λευκη κουβερτουρα με τα 100 γρ κρεμα γαλακτος σε μετρια φωτια. Μολις λιωσει η σοκολατα βγαζουμε απο την φωτια. ( Δεν πρεπει να ζεσταθει πολυ γιατι χαλαει η λευκη κουβερτουρα).
Ριχνουμε στο μειγμα κουταλια κουταλια την κρεμα γαλακτος σε παχυρευστη μορφη και ενωνουμε απαλα.
Συναρμολογηση
Βαζουμε ενα τσερκι 30 εκ στον δισκο και τοποθετουμε το πρωτο παντεσπανι.Ριχνουμε την μους σοκολατας, απο πανω βαζουμε το δευτερο παντεσπανι και ριχνουμε την μους λευκης σοκολατας. Παγωνουμε ολη νυχτα στο ψυγειο!!!
Τη μους λευκης σοκολατας αρωματισα με 20ml κουαντρω!
H συνταγή είναι απο τη φίλη της κλειστής μας ομάδας Σταυρούλα Καιτάτζη
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους