Αλμυρό κέικ ιδανικό για κολατσιό στο σχολείο!Ευκολή λύση γιατι το φτιαχνετε απο το βράδυ και το πρωι είναι σούπερ,που χωράει πολλες παραλλάγες! Μπορείτε να κρατήσετε τη βάση απο το Αλμυρό κέικ,και μέσα να προσθέσετε οτί αρέσει στα παιδια!!
Αλμυρό κέικ : Υλικά και εκτέλεση
1 γιαουρτι στραγγιστο
μια φλυτζανα(του νες καφε)σπορελαιο
3 αυγα
200 γρ κεφαλοτυρι τριμμενο(αλμυρο)
200 γρ φετα τριμμενη
5 φετες ζαμπον ψιλοκομμενο
2 φλυτζανες αλευρι για ολες τις χρησεις
1 κουταλακι μπεικιν
Χτυπαμε στο μιξερ το γιουρτι ,το σπορελαιο και τα αυγα για 2 λεπτα περιπου.
Προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα και συνεχιζουμε το χτύπημα.
Βαζουμε το μειγμα σε λαδωμενη φορμα και ψηνουμε στους 180 βαθμους στον αερα για 40 λεπτα περιπου.
Έτοιμο το αλμυρο κεικ μας!