Cupcakes πραλίνας με κρέμα βανίλια-κακάο! Φανταστική συνταγή για παιδικό παρτύ και για γλυκό βάφτισης!
Υλικά για τα cupcakes:
250γρ. μερέντα ή νουτέλλα
2 αβγά μεγάλα
10 κ.σ. κοφτές φαρίνα
Ξύσμα ενός λεμονιού η πορτοκαλιού (ή αν δεν θέλετε χωρίς ξύσμα)
λίγη Κανέλα
12 χαρτάκια για cupcakes
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με την μερέντα, μόλις ενωθούν ρίχνουμε μια-μια κουταλιά το αλεύρι και χτυπάμε για δύο τρία λεπτά σε δυνατή ταχύτητα και τέλος ρίχνουμε το ξύσμα.
βάζουμε τα χαρτάκια στη φόρμα και μέσα ρίχνουμε από μια μεγάλη κουταλιά της σούπας από το μείγμα(βοηθάμε με ένα δεύτερο κουτάλι).
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο)
Τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα και να θυμάστε πως τα cupcakes απο τη στιγμή που θα βγούν απο το φούρνο ψήνονται για ακόμα ένα λεπτό λόγω θερμότητας.
Εύκολη βουτυρόκρεμα με ζαχαρούχο γάλα
Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
350 γρ. βούτυρο (όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
Την κρέμα θα την χωρίσουμε στα 2 οπότε θα χρειαστούμε ακόμα:
1 βανίλια για τη μισή κρέμα
4-5 κουταλιές της σούπας κακάο πικρό(ανάλογα με τα γούστα) και μια κουταλιά του γλυκού μερέντα για την υπόλοιπη κρέμα
Ανακατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο με το ζαχαρούχο μέχρι να δέσουν(όχι πολλή ώρα) Στέκεται και δένει γρήγορα!
χωρίζουμε την κρέμα στα 2 και στη συνέχεια στο ένα μπολ με την μισή κρέμα ρίχνουμε τη βανίλια και αν θέλουμε και χρώμα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Στο μπολ με την άλλη μισή κρέμα ρίχνουμε το κακάο κοσκινισμένο και μετα τη μερέντα,χτυπάμε για λίγο και είναι έτοιμη!
στολίζουμε τα cupcakes μόλις κρυώσουν για να μη λίωσει η κρέμα μας.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!!!-> ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΊΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΟ.ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ ΕΞΩ ΓΙΝΕΤΑΙ “ΣΟΥΠΑ” ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΑ Η ΚΡΕΜΑ(ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ)ΑΝ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΛΑΚΏΣΕΙ Η ΚΡΕΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΡΝΕ ΒΑΛΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.
ΑΝ ΠΑΓΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΣΤΟΚΟΣ.
ΤΑ CUPCAKES ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ 10 ΛΕΠΤΟ ΠΡΙΝ(ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ) ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.
*τα cupcakes και την κρέμα τα αρωματίζω με ξύσμα πορτοκάλι,λεμόνι,lime,κανέλα,βανίλια,άρωμα ρούμι κτλ.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα