Όποια μαμαδοφίλη θελει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
1 κιλό γαύρο
αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Εκτέλεση:
Τραβάμε το κεφάλι και μαζί θα βγουν τα εντόσθια.Τα πλένουμε καλά, τα στραγγίζουμε και τα αλατίζουμε.
Ανακατεύουμε λίγο αλάτι στο αλεύρι και τα αλευρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Τα σερβίρουμε ζεστά με λεμόνι.
Βάλτε αρκετό λάδι, σχεδόν να τα καλύψει
και πρέπει το λάδι να είναι καυτό.
στο αλεύρι ξαναβάζουμε λίγο αλάτι και αυτό είναι που θα τα κάνει τραγανά.
Τριτη
Μακαρονια με κιμα
1 πακέτο μακαρόνια
Λιγο λαδ
1/2 κιλό κιμά
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κονσέρβα τοματάκι(η φρεσκια ντοματα) και 1 κουταλιά πελτέ
1 ξυλαράκι κανέλλα
2 μπαλακια μπαχαρι
1 φυλλο δαφνης
ι καροτο ψιλοκκομενο
3 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι και πιπέρι
μιση κουταλιτσα ζαχαρη
Εκτέλεση
-Βραζετε τα μακαρονια
-Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι
-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια, αποσύρετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε. Μετά σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε και το κρεμμύδι.
-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μην σβολιάσει, μετά προσθέτετε το σκόρδο, το καροτο,τη ζαχαρη,την κανέλλα,το μπαχαρι και αλατοπιπερώνετε
-Σβήνετε με κρασί, προσθέτετε τον μαϊντανό, ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του
-Αφαιρείτε την κανέλλα και το μπαχαρι και σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα
-Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια και πασπαλίζετε με τυρί
Τεταρτη Μπαμιες
1 κιλό μπάμιες
4-5 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
1-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ξίδι.
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Πώς το κάνουμε:
Καθαρίζετε τις μπάμιες, αφαιρώντας με μικρό κοφτερό μαχαίρι το περίβλημα που έχουν στο κεφαλάκι τους, χωρίς να το αφαιρέσετε ολόκληρο. Τις πλένετε με άφθονο νερό, τις στραγγίζετε και τις περιχύνετε με ξίδι. Τις αφήνετε για 1/2 με 1 ώρα τουλάχιστον στο ξίδι πριν τις μαγειρέψετε.
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε ελαφρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε τις μπάμιες και ανακατέυετε για 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες η τα ντοματάκια κονκασέ, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό, το μαϊντανό, το αλατοπίπερο με την ζάχαρη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σιγοβράζετε το φαγητό με σκεπασμένη κατσαρόλα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες, χωρίς όμως να λιώσουν.
Μπορείτε να τις σερβίρετε ζεστές η κρύες, τρώγονται το ίδιο ευχάριστα.
Πεμπτη
Φανταστικό αλα κρεμ κοτόπουλο της
Παρασκευή γίγαντες
Συνταγη εδω
Σαββατο Μοσχαρισιες μπριζολες με λαχανικα
Τι χρειαζόμαστε:
4 μοσχαρίσιες γάλακτος μεγάλες
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
2 πιπεριες πράσινες κομμένες σε μπαστουνάκια
2κολοκύθια σε ροδέλες
1 καρότο σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. λάδι
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη, 2 φύλλα δάφνηςΠώς το κάνουμε:
Σε μια γάστρα τοποθετούμε τις μπριζόλες, τις αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και λίγο ρίγανη.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το κολοκύθι, το καρότο, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και το λάδι.
Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς
Κυριακη
Σαγανακι γαρίδες
συνταγη εδω
Η πίτα της εβδομαδας
Χρωματιστη πιτα απο τη Μαρια Μαρδα
συνταγη εδω
Τα γλυκα της εβδομάδας
Το γλυκο που στη κυριολεξια τρέλανε το fc την προηγουμενη εβδομαδα
συνταγη εδω
Μπισκοτογλυκο σταθερή αξια!
συνταγη εδω
Εαν θελετε να δειτε και τα αλλα εβδομαδιαια προγραμματα πατηστε εδω!