Μια φανταστική συνταγή για σοκολατένια σαντιγυ για να καλύψουμε τούρτες ,γλυκά ψυγείου και ότι μπορείτε να φανταστείτε!
Τι θα χρειαστούμε:
100 γρ. σοκολάτα (με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο)
300 γρ. κρέμα γάλακτος
15 γρ. ηλιέλαιο
Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα 300 γρ. κρέμα γάλακτος για να σφίξει και να γίνει σαντιγί.
Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (= σε μια κατσαρόλα που είναι βουτηγμένη μέσα σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα στην οποία (μεγάλη) βράζει νερό).
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 15 γραμμάρια ηλιέλαιο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε το 1/3 της σαντιγίς και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ανοίγουμε το μίξερ με τη σαντιγί στη μικρή προς μεσαία ταχύτητα και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Ανακατεύουμε με το μίγμα μέχρι να φύγουν όλα τα άσπρα κομμάτια.
Ειδήσεις σήμερα
- Μαίρη Βιδάλη : Η σπαρακτική ανάρτηση για τον γιό της και το συγνώμη
- Πέθανε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος
- Το ψυχολογικό τεστ που θα σας φανερώσει αν κουβαλάτε κάποιο κρυμμένο τραύμα βαθιά στο υποσυνείδητο σας
- Καλοριφέρ : Κόλπο μηχανικού για να ζεστάνετε πιο γρήγορα και ανέξοδα το σπίτι
- Η Γη της Eλιάς : Η Άννα γεννάει στα χωράφια με βοηθό τον Μιλτιάδη