ΕΥΚΟΛΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!! Μια φανταστική συνταγη για σιροπιαστα τσουρεκάκια που λατρεύουν τα παιδιά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κούπες
- γάλα 1 κούπα χλιαρό
- ζαχαρη 1/2 κούπα
- βουτυρο 1/3 κούπα λιωμένο φρέσκο
- αυγα 2
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλατι 1/2 κ.γ
- μαστιχα 3 γρ. σκόνη
- μαχλέπι 3 γρ. σκόνη
Υλικά
- ζάχαρη άχνη 3/4 κούπας
- κακαο 1/2 κούπα
- κουβερτουρα 125 γρ.
- βουτυρο 125 γρ. λιωμένο
- κανελά 1/2 κ.γ (προαιρετικά)
Για την γέμιση σοκολάτας
- κουβερτουρα 200 γρ
- μαργαρίνη 2 κ.σ
- μελι 2 κ.σ
Για το γλάσο σοκολάτας
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
-Σ’ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το γάλα τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω.Προσθέτω τα αυγά,το λιωμένο βούτυρο το αλάτι και όλα τα μυρωδικά.Τέλος ρίχνω το αλεύρι.Η ζύμη μου πρέπει να είναι μαλακιά και αφράτη.Τη βάζω σε λαδωμένο μπολ καλυμμένο με μεμβράνη και την αφήνω 30-40 λεπτά να φουσκώσει.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
-Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί να γίνουν μια ρευστή πάστα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
-Ανακατεύω όλα τα υλικά για το σιρόπι και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη και αρχίζει να βράζει,το κατεβάζω αμέσως από τη φωτιά (δε πρέπει να γίνει πυκνό!)
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
-Λιώνω όλα μαζί τα υλικά σε μπεν μαρί
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
-Χωρίζω τη ζύμη στα 2.Ανοίγω χοντρά φύλλα και μοιράζω τη σοκολατένια γέμιση απλώνοντας σε όλη την επιφάνεια και αφήνοντας περιθώριο 2 εκ.γύρω γύρω.
Τυλίγω σε ρολό το κάθε φύλλο και κόβω κατά μήκος το ρολό να γίνουν 2 χοντρά κορδόνια και τα πλέκω.Τοποθετώ τις πλεξούδες σε 2 μικρές μακρόστενες φόρμες για κέικ ή σε 2 ταψάκια.Τα καλύπτω με μεμβράνη και τα αφήνω να φουσκώσουν και να γίνουν διπλά σε όγκο περίπου 30-40 λεπτά ή και παραπάνω.
Ψήνω στους 180 αντιστάσεις πάνω κάτω για 25 λεπτά περίπου.
Όπως είναι καυτά από το φούρνο τα περιχύνω με το σιροπάκι.
Αφού κρυώσουν καλά τα βγάζω από τα ταψάκια και τα περιχύνω με το γλάσο σοκολάτας.
Είναι καταπληκτικά και πανεύκολα!!!
Η κούπα που μετρώ τα υλικά είναι των 250 ml ή του νες!!!