Υλικά
200ml κρέμα γάλακτος
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
80γρ. καλαμποκάλευρο
200γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
150γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
100γρ. μπέικον κομμένο σε ορθογώνια κομμάτια
αλάτι, πιπέρι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 σφολιάτα
Εκτέλεση
φτιάχνετε τη γέμιση. Χτυπάτε στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε σιγά-σιγά το καλαμποκάλευρο. Μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα, προσθέτετε τη φέτα, μετά τη μοτσαρέλα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. 4. Λαδώνετε καλά και αλευρώνετε ένα πυρέξ.
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, τη στρώνετε ομοιόμορφα στο ταψακι , ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα, και κόβετε ότι περισσεύει.
6. Απλώνετε τη μισή γέμιση πάνω στη βάση και στρώνετε τη μισή ποσότητα μπέικον. Στη συνέχεια απλώνετε την υπόλοιπη γέμιση και ισιώνετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού. Στρώνετε το υπόλοιπο μπέικον και πασπαλίζετε την επιφάνεια με λίγο πιπέρι. 7. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, για 40 με 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Την αφήνετε λίγο να σταθεί και σερβίρετε.
photo via pinterest