Σας έχουμε δείξει πως να φτιάξετε πανευκολες πίτες για γύρο δες εδω , σας έχουμε δείξει πως να φτιαξετε γυρο σπιτικο χοιρινο δες εδω και γύρο κοτόπουλο δες εδω σας εχουμέ δείξει πως να φτιάχνετε σουβλάκιαδες εδω… και κέμπαπ. δες εδω.. Ήρθε η ώρα να σας δείξουμε πως θα φτιάξετε τις καλύτερες σως για να τα συνοδεύσετε!
1. Σάλτσα ντομάτας με γιαούρτι και φέτα
Ανακατεύουμε 2 μέτριες ντομάτες, 1 αγγουράκι και 1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι, προσθέτουμε 4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού, 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού, 1/2 λιωμένη σκελίδα σκόρδου, 1 κουταλία της σούπας ξίδι απο κόκκινο κρασί, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ολοκληρώνουμε με αλάτι και πιπέρι.
2. Ενα αλλιώτικο τζατζίκι
– Ανακατεύουμε 2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι, 1 κρεμμύδι τριμένο (μικρό), 2 πιπεριές κέρατο (να είναι ψιλοκομμένες), 2 σκελίδες σκόρδου, φύλλα απο 1/2 ματσάκι δυόσμο (ψιλοκομμένα και αυτά) και άλάτι.
3. Σαλτσα γιαουρτιου με φέτα
Υλικά συνταγής
1 φλ. τσαγιού γιαούρτι
1/2 φλ. τσαγιού τυρί φέτα, θρυμματισμένη
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Συνδυάζετε όλα τα συστατικά σε ένα μέτριο μπολ, και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν πλήρως. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
5.Σάλτσα Μπάρμπεκιου (BBQ):
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
1 ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού, κοφτό, κόκκινο καυτερό πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξύδι
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
1 φλιτζάνι κέτσαπ
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο
Εκτέλεση
Βάλτε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. Αν θέλετε η σάλτσα να γίνει πιο πηχτή, αφήστε τη λίγο περισσότερο στη φωτιά.
6, Σάλτσα λιωμένων κίτρινων τυριών:
Υλικά
5 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια γάλα ζεστό
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα της αρεσκείας σας
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη (ή μια κουταλιά της σούπας κανονική μουστάρδα)
1 κουταλιά της σούπας Worcestershire (γούστερ) σος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι με τη μαργαρίνη σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίξτε το ζεστό γάλα, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Βράστε το μίγμα για 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχόμενα. Προσθέστε στη σάλτσα τη σκόνη μουστάρδας, τη Worcestershire (γούστερ) σος και τα τυριά και ανακατέψτε. Αφήστε τη για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και σερβίρετε ζεστή λίγο πριν κάτσετε στο τραπέζι.
7, σως μουστάρδας με μέλι:
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1,5 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα
1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για να δέσει η σάλτσα.
8, Τζατζικι
Υλικά συνταγής
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
5-6 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
3 κ.σ. ξίδι
6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αγγούρια
Αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Τρίβουμε στο τρίφτη το αγγούρι, το στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας και το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αλλάζοντας το χαρτί κουζίνας μέχρι να στραγγίξει καλά το αγγούρι.
Τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη ή το κάνουμε αλοιφή σε γουδί.
Σε ένα μπολ γιαούρτι βάζουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το ξίδι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το αγγούρι και το σκόρδο σταδιακά δοκομάζοντάς το ανάλογα πόσο αψύ και σκορδάτο το θέλετε.
Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε το τζατζίκι στο ψυγείο και αφού κρυώσει το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με λίγο λάδι ελιές και ψιλοκομμένο άνιθο.
9 Σως γιαουρτιού
1 κουταλιά του γλυκού ξίδι
1 κουταλιά του γλυκού λάδι
λίγος μαϊντανός
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
μπολίκη πάπρικα
αλάτι
Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε.
10. Τυροκαυτερη
Υλικά
• 500 γραμ. φέτα σκληρή
• 2 κουτ. σούπας νερό
• ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο (100ml)
• 4 κουτ. σούπας ξύδι
• 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή ή 1 πράσινη και ½ κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
Εκτέλεση
Βάζουμε την πιπεριά στο μπλέντερ Τυροκαυτερή ή χτυπητή – Τα φαγητά της γιαγιάςκαι την χτυπάμε για λίγο να λιώσει, (ή την ψιλοκόβουμε με μαχαίρι).
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε αν χρειαστεί και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, πριν τη σερβίρουμε, για να δέσουν οι γεύσεις.
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές