Close

Αλμυρό ρολό : Η τέλεια πρόταση για το μπουφέ σας

Αλμυρό ρολό : Η τέλεια πρόταση για το μπουφέ σας

Το αλμυρο ρολο που σας προτείνω σήμερα, είναι ιδανικό για μπουφέ, είναι πεντανόστιμο, εντυπωσιακό και πρωτότυπο!

Ένα ιδιαίτερο παντεσπάνι με καρότα, που μέσα του κλείνει μια πολύ νόστιμη γέμιση.
Εγώ το γέμισα με γιαούρτι, μαγιονέζα και μυρωδικά.
Μπορείτε αν προτιμάτε να προσθέσετε και τυρί κρέμα, ή να αντικαταστήσετε τα μυρωδικά με ψημένες πιπεριές Φλωρίνης.
Πάμε να το φτιάξουμε!!

Τα υλικά μας:
Για το παντεσπάνι:
600 γρ. καρότα καθαρισμένα, χωρίς τη φλούδα
2 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τ’ ασπράδια
αλάτι – πιπέρι
Για τη γέμιση:
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. μαγιονέζα
8-9 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κλαράκια άνηθο ψιλοκομμένο
3 φύλλα από φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
Βράζουμε τα καρότα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.
Στην συνέχεια τα βάζουμε στο μούλτι και τα χτυπάμε καλά, να γίνουν αλοιφή.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τουλπάνι, ώστε να στραγγίξουν πολύ καλά τα υγρά.
Κατόπιν βάζουμε το στραγγισμένο μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και τα χτυπάμε όλα μαζί με μίξερ χειρός για 1-2 λεπτά.
Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι, ώστε να πετύχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε την μαρέγκα στο μείγμα των καρότων μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα πολύ απαλά και προσεκτικά.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψάκι (20×30).
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ισιώνουμε την επιφάνειά του ώστε το μείγμα να έχει ομοιόμορφο πάχος παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 15λεπτά περίπου.
Μόλις ψηθεί, βγάζουμε προσεκτικά το παντεσπάνι από το ταψάκι, μαζί με το αντικολλητικό χαρτί.
Το τοποθετούμε όπως είναι πάνω σε μια καθαρή πετσέτα και σκεπάζουμε την επιφάνειά του με μιαν άλλη καθαρή πετσέτα, για να μην μας ξεραθεί. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Βάζουμε όλα τα υλικά της σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
Συναρμολόγηση.
Αφού κρυώσει το καροτένιο παντεσπάνι μας, απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του την γέμιση.
Αρχίζουμε να το τυλίγουμε κατά μήκος (ή και κατά πλάτος) πολύ προσεκτικά, γιατί είναι αρκετά μαλακό.

Ρολάρουμε με την βοήθεια του χαρτιού, ξεκολλώντας το σιγά σιγά καθώς τυλίγουμε.
Κατόπιν με προσοχή τοποθετούμε το ρολό σε μια πιατέλα.
Δοκιμάστε το, είναι πραγματικά υπέροχο!

via