Τα αγαπημένα μου Μπισκότα κανέλας σε μια συνταγή που θυμίζουν τα μπισκότα Goody που τρώγαμε μικροί.Μια πολύ εύκολη, σχετικά γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή!
- Υλικά:
350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
115γρ. κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κανέλα
2 αυγά
3 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκου μπεικιν
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε πρώτα τα ασπράδια και μετά τους κρόκους. Συνεχίζουμε το χτύπημα και αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, την κανέλα ,το αλάτι και συνεχίζουμε με το αλεύρι. Αν θέλετε να σκουρύνουν ρίχνεται μια κουταλιά κακάο.
Έχουμε πλέον μία ζύμη που δεν κολλάει και τη βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη για να ξεκουραστεί και να σφίξει για να μην κολλάει πολύ.
Μετά την ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη σε πάχος περίπου 0,5 cm και χρησιμοποιώντας κουπάτ κόβουμε σε σχέδια που μας αρέσουν.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί ,βάζουμε τα μπισκότα επάνω του και πασπαλίζουμε με τη χοντρή ζάχαρη.
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά.
Θα γίνουν περίπου 50 κομμάτια
*Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια μην σας τρομάξει και ρίξετε αλεύρι γιατί θα σφίξει πολύ και θα σκληρύνουν.
Μπορείτε να τα βουτήξετε σε λιωμένη λευκή σοκολάτα όπως βλέπετε στην φωτογραφία και να στολίσετε με γλάσο και να έχετε τα πιο νόστιμα και μυρωδάτα μπισκότα για το κέρασμα των Χριστουγέννων.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα