Τα μελομακάρονα του Άκη Πετρετζίκη!Τα φτιάχνω από την πρώτη χρονιά που τα έδειξε ο Ακης στο πρωινό. Τα μελομακάρονα του Άκη, είναι τα ωραιοτερα μελομακάρονα που εχω φάει ποτέ! Επειδή έχουν σιμιγδάλι είναι τραγάνα απ έξω και μελωμένα από μέσα. Όπως πρέπει ακριβώς!!Προσωπικά την συστήνω ανεπιφύλακτα!
Δείτε παρακάτω την συνταγή για τα μελομακάρονα του Άκη Πετρετζίκη
Υλικά για τα μελομακάρονα του Άκη Πετρετζίκη
Υλικά – μείγμα 1
400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
400 γρ. σπορέλαιο
180 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
2-3 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ σόδα
2 πορτοκάλια ξύσμα
Υλικά – μείγμα 2
Δείτε ακόμη Μελομακάρονα σα του ζαχαροπλαστείου από τη Σόφη Τσιώπου
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Υλικά για σιρόπι
500 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. μέλι
3 στικ κανέλας
3 ολόκληρα γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός απο το μέλι, να βράσουν.
Σημειώστε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε το σιρόπι 3 – 4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονά μας από το φούρνο.
Μόλις το σιρόπι πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα καλό σύρμα.
Δείτε ακόμη Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη με όλα τα μυστικά τους
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του μείγματος 2 και προσθέτουμε το μείγμα 1.
Ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 30 γρ. το κάθε ένα λέει ο άκης αλλά για μένα καντέ τα περίπου 20-25 γρ για να μην σας βγουν πολύ μεγάλα) και ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Εκτέλεση για την επικάλυψη
Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.
Η συνταγή υπάρχει στο site του Ακη εδω
Δείτε και εδω συνταγές για κουραμπιέδες
Δείτε το καινούργιο video για Τα μελομακάρονα του Άκη Πετρετζίκη
Ειδήσεις σήμερα
- Γιατί πρέπει να λέμε Χριστός Ετέχθη και όχι ένα σκέτο Χρόνια πολλά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
- 26/12/2004- 20 Χρόνια από τον σεισμό 9,1 Ρίχτερ που προκάλεσε ένα από τα πιο φονικά τσουνάμι στην ιστορία της ανθρωπότητας (video)
- Η Γη της Ελιάς : Η τελευταία συνάντηση Κουράκου- Αριάδνης
- Grand Hotel : Ο Ρήγας σώζεται την τελευταία στιγμή από θαύμα
- Τα πιο αστεία Χριστουγεννιάτικα memes για το 2024