Ζύμη με κορν φλαουρ και σόδα για να φτιάξετε Χριστουγεννιάτικα στολίδια και πολλές εικόνες σε διάφορα σχέδια και χρώματα για να πάρετε ιδέες
Σήμερα θα σας δείξω μια ζύμη από κορν φλάουρ και σόδα και με μια βόλτα στο αγαπημένο Pinterest βρήκα πάρα πολλές εικόνες να σας δείξω για να πάρετε ιδέες! Αυτή η ζύμη είναι καταπληκτική και πολύ εύπλαστη όπως ο πηλός. Μπορείς να να δώσεις ότι σχήμα θέλεις και ή να το ψήσεις στο φούρνο ή να το αφήσεις σε φυσική θερμακρασία να στεγνώσει καλά από μόνο του.
Τα χειροποίητα στολίδια, δίνουν μια άλλη αισθητική στο χώρο και η αλήθεια είναι πως τα προτιμώ.
Ζύμη με κορν φλαουρ για Χριστουγεννιάτικά στολίδια
Θα χρειαστείς:
1 μέρος σόδα
1/2 μέρος κορν φλάουρ
1/3 μέρη νερό
Η ποσότητα αλλάζει με το πόσα κομμάτια θέλετε να φτιάξετε.
Μπορείτε να έχετε δοσομετρητή μια κούπα ή ένα ποτήρι νερού ή ενα μεγαλύτερο μπολ.
Και τώρα τα βήματα είναι απλά!
Βάλτε το νερό σε ένα κατσαρολάκι, κοσκινίστε το κορν φλάουερ και τη σόδα και προσθέστε τα στο νερό.
Βάλτε το σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσει, καθώς θα πήζει,μέχρι να έχετε μια ζύμη που μαζεύετε σε μια μπάλα.
Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ που έχετε πασπαλίσει με λίγο κορν φλάουρ και σκεπάστε με μια υγρή πετσέτα ή με μεμβράνη για να μην ξεραθεί. Όταν κρυώσει θα δείτε πως μεταχειρίζεται πολύ εύκολα.
Ανοίξτε με τον πλάστη ένα φύλλο πάχους περίπου μισό εκατοστό και αφήστε την φαντασία σας να σας καθοδηγήσει!
Μπορείτε να εκτυπώσετε σχέδια σε ένα φύλλο Α4 και με παρτιτούρα να κόψετε τη ζύμη στο σχέδιο που επιλέξατε.
Ακόμη πιο εύκολο είναι φυσικά με τα κουπ πατ!
Στην ουσία είναι σαν να φτιάχνετε κουλουράκια.
Κάντε όσο είναι νωρίς, σχέδια ανάγλυφα πάνω στα στολίδια για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Μπορείτε να πιέσετε πάνω τους κλαράκια από έλατο.
ή δαντέλα
Προσοχή: για να χρησιμοποιήσετε κόλλα πάνω στη ζύμη θα πρέπει πρώτα να έχει στεγνώσει καλά.
Μην ξεχάσετε πως για να περάσετε κορδέλα ή σχοινάκι πρέπει να κάνετε τρύπα όσο είναι νωρίς!
Καθώς τα έχετε φτιάξει, μπορείτε να τα χρωματίσετε με τέμπερες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους,sprey αλλά ακόμη και μανό!
Αν επιθυμείτε παστέλ αποχρώσεις ρίξτε χρώμα ζαχαροπλαστικής στο νερό πριν ρίξετε το κορν φλάουερ και τη σόδα. Να ξέρετε πως η απόχρωση θα βγει πολύ απαλή για αυτό αν θέλετε έντονη απόχρωση θα πρέπει να τα χρωματίσετε μετά.
Ακόμη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αφότου στεγνώσει τη μέθοδο decoupage,
ή και να κολλήσετε υφάσματα και δώσετε στα στολίδια σας έναν τελείως διαφορετικό τόνο.
Είναι μια όμορφη και δημιουργική ασχολία που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!
Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου για να φτιάχνετε και άλλο πράγματα..
Λίγα μυστικά ακόμη για Ζύμη με κορν φλαουρ για Χριστουγεννιάτικά στολίδια
1)Όταν ζεσταίνετε το μείγμα στο κατσαρολάκι να προσέξετε γιατί έστω και λίγο να σας αρπάξει χαλάει το χρώμα της ζύμης και είναι κάτι που δεν το θέλουμε.
2)Αν το σχέδιο σας είναι τραχύ στις άκρες μπορείτε να το λιμάρετε απαλά.
3)Αν επιθυμείτε να βάλετε χρώμα ζαχαροπλαστικής στο νερό να ξέρετε πως το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο ανοιχτόχρωμο από αυτό που βλέπετε στο νερό για αυτό βάλτε γενναία δόση χρώματος!
4) ΑΝ μπορείς να περιμένεις 2-3 μέρες μέχρι να στεγνώσει από μόνο της η ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου είναι ότι καλύτερο μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθεί το σχήμα από το ψήσιμο στον φούρνο.
Καλή επιτυχία!
Δείτε εδώ και την ζύμη από αλάτι!
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Μιχάλης Μιτρούσης είναι ο ηθοποιός που παρασύρθηκε σε τροχαίο- Τα νεότερα για την υγεία του
- Χρήστος Μάστορας : «Θα έδινα 10 χρόνια από την ζωή μου για να έχω μισή ώρα μαζί της»
- Η Γη της Ελιάς: Μεγάλη ανατροπή με την δολοφονία του Ισίδωρου
- Άγιος Έρωτας : Η Στεφανία από το “Προξενιό της Ιουλίας” εισβάλλει στην σειρά- Κάνει την ζωή της Χλόης μαρτύριο
- Ρολό αλλαντικών με Ρώσικη για το Γιορτινό Τραπέζι