ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ
TONΟΣ… Ένας διατροφικός θησαυρός στο πιάτο μας
Μια εξαιρετική και πολύ υγιεινή πηγή πρωτεΐνης με πολύ χαμηλό δείκτη χοληστερίνης και πολύ χαμηλά λιπαρά ,με πλήθος από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία
Ένα ιδανικό ορεκτικό αλλά και ένα χορταστικό γεύμα για όσους ακολουθούν διατροφή. Και βέβαια πολύ- πολύ νόστιμη σαλατα!
ΥΛΙΚΑ
2 κονσέρβες τόνο Αλοννήσου σε νερό
200 γρ . καλαμπόκι
5-6 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε λεπτές ροδέλες (πίκλες), 1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό πολύ ψιλοκομμένο, 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, άνηθο ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2-3 αντζούγιες ψιλοκομμένες, 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη, ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη, 1 καρότο τριμμένο
Η Διαδικασία πολύ εύκολη και απλή.
Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ
Σε ένα μικρό μπολάκι αναμειγνύουμε
2 κ. σ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και 3 κ. σ. μαγιονέζα. Προσθέτουμε μισό κ. γ μουστάρδα ντιζόν
αλάτι, πιπέρι
. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά της σαλάτας.
Εάν δεν έχουμε μουστάρδα ντιζόν βάζουμε 1 κ. γ. απαλή μουστάρδα
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά ελαφρά. Η τονοσαλάτα μας είναι έτοιμη. Την βάζουμε στο ψυγείο για 2- 3 ώρεςνα αναμειχθούν οι γεύσεις
Μπορούμε να την ετοιμάσουμε και για έναν μπουφέ.,
Σε αυτή την περίπτωση: Αδειάζουμε όλη την τονοσαλάτα σε μια φόρμα και στο πάνω μέρος βάζουμε κομμένο σγουρό μαρούλι. Την βάζουμε στο ψυγείο να αναμειχθούν οι γεύσεις.. Λίγο πριν σερβίρουμε την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και την διακοσμούμε
αν βαλεις και μια διαφανη μεμβρανη στην φορμα,τοτε θα εισαι σιγουρη οτι το αποτελεσμα θα βγει αψογο!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Από την Marianna Kara την οποια θα βρείτε και στη σελίδα της στο facebook Μαγειρεύοντας με την marianna