Ένα εύκολο, γρήγορα μα πάνω απ΄όλα νόστιμο φαγάκι που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ! Και το πιο σημαντικό , με υλικά που υπάρχουν σχεδόν πάντα στο ψυγείο μας !
Τι θα χρειαστούμε :
– 1 πακέτο ψωμί του τοστ (χωρίς την κόρα)
– 12-15 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν
– 500 γραμ. τυρί gouda(ή οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί) τριμμένο
– 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες στρογγυλές
– 3 αυγά
– 2 φλιτζάνια γάλα (ή 1 φλιτζάνι γάλα και 200 γραμ. κρέμα γάλακτος)
– λίγο βούτυρο για το άλειμμα του πυρέξ
Εκτέλεση :
Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ καλύπτουμε τον πάτο με φέτες του τοστ φροντίζοντας να καλύψουμε όλα τα κενά. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και από πάνω στρώνουμε τις φέτες γαλοπούλας. Συνεχίζουμε με μια στρώση ντομάτας και από πάνω τυρί ! Καλύπτουμε με άλλη μια στρώση από φέτες του τοστ και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα. Περιχύνουμε με το μείγμα το σουφλέ μας και τοποθετούμε το πυρέξ στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει το σουφλέ μας χρυσαφένιο χρώμα !
(σημ.: πριν βάλουμε το πυρέξ στο φούρνο το έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου)
Από τη Ρούλα Γιαννιώτη.
Τη Ρούλα θα τη βρείτε και στη σελίδα της στο facebook,Συνταγομπερδέματα της Ρούλας
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους