Κέικ πορτοκαλιού με ρυζάλευρο
120γρ. ρυζάλευρο
200γρ. ζάχαρη
2κγ. μαγειρική σόδα
5 αυγά
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κγ. κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρυζάλευρο, τη ζάχαρη και τη μαγειρική σόδα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά μέχρι να αφρίσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα του αλευριού.
Προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη του κέικ με μία πετσέτα για 30 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
Σε ένα αντικολλητικό ταψί (ή φόρμα του κέικ) ρίχνουμε το μείγμα το κέικ που μόλις φτιάξαμε και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Πριν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το εξετάζουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού για να δούμε εάν έχει ψηθεί σωστά. Αν χρειάζεται και άλλο ψήσιμο το αφήνουμε στο φούρνο για ακόμα 5 με 10 λεπτά.