Χυλοπίτες με κιμά. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδια
Υλικά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 ώριμες ντομάτες στο multi
λίγο (χυμό ντομάτας)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπας ελαιόλαδο
2 κούπες χυλοπιτάκι
4 κούπες νερό ζεστό
7 κόκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το
ζεσταίνουμε καλά.
Ρίχνουμε μέσα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον πατάμε με το πιρούνι
να διαλυθεί όσο γίνεται.
Προσθέτουμε την ντομάτα,τους κόκκους από το μπαχάρι,
τη δάφνη,αλάτι,πιπέρι και 2 φλιτζάνια από το ζεστό νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε
το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 40 περίπου λεπτά.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τις άλλες 2
κούπες νερό.
Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το χυλοπιτάκι.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα,
για 2-3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μεσαία σκάλα και
μαγειρεύουμε το φαγητό για άλλα 7 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω στο
ζεστό μάτι της κουζίνας,σκεπασμένο για 3 τέταρτα.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και φρεσκομαγειρεμένο.
ΣΗΜ:Το νερό μέσα στο οποίο θα μαγειρευτούν οι χυλοπίτες πρέπει να είναι
περίπου 4 κούπες.
Αν δείτε ότι μέσα στην κατσαρόλα σας υπάρχουν λιγότερα υγρά,προσθέστε
λίγο νερό επιπλέον.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα