Ταραμοκεφτέδες by Mairh
υλικά
500 γραμ μουσκεμένο και καλά στημένο ψωμί
80 – 100 γραμ ταραμά
1 καρότο ψιλοτριμμένο
1 κρεμμύδι περασμένο από το μουλτι
μια κούπα ψιλοκομμένο άνηθο και κρεμμυδάκια
λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
4 κσ ελαιόλαδο
3 κσ φρυγανιά τριμμένη
μπόλικο πιπέρι
αλεύρι για το πανάρισμα
σπορέλαιο για το τηγάνι
εκτέλεση
μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού και την στύβουμε καλά.
προσθέτουμε όλα τα υλικά μέσα σε μια λεκανίτσα.
προσοχή στην ποσότητα του ταραμά να μην σας γίνουν αλμυρά κεφτεδάκια σας.
ζυμώνετε δυνατά και αφήνετε στο ψυγείο για μια ωρίτσα περίπου.
μετά την μια ωρίτσα δοκιμάζετε την ζύμη αν είναι μαλακή συμπληρώνετε μια δυο κουταλιές φρυγανιά, αν έχετε στημένο καλά το ψωμάκι δεν θε χρειαστεί.
πλάθεται χοντρά κεφτεδάκια τα αλευρώνετε και την ώρα που είναι να τα βάλετε στο τηγάνι τα πατάτε λιγάκι να γίνουν λίγο πλακέ.
και κάτι ακόμα για να μην σας χαλάσουν τα κεφτεδάκια καλό είναι να τα βάλετε σε μικρό τηγάνι και να τα τηγανίζετε 5-7 κάθε φορά να μην πέφτει η θερμοκρασία στο λάδι.\