Cheesecake μελιού με φράουλες με λίγες θερμίδες. Μια πολύ εύκολη συνταγή, για ένα ανάλαφρο γλύκισμα που σίγουρα θα απολαύσετε χωρίς τις τύψεις των θερμίδων.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
200 γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
90 γρ. μαργαρίνη light με λίγες θερμίδες λιωμένη
1 1/2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη [προαιρετικά]
Για τη κρέμα τυριού:
250 γρ. τυρί κρέμα light
1 φλ. τσαγιού γιαούρτι χωρίς λιπαρά
425 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο
2 1/2 κ.σ. αλεύρι
2 αυγά
1/4 φλ. τσαγιού μέλι
Για το γαρνίρισμα:
750 γρ. φρέσκες φράουλες
μέλι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 C. Βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα, που να προεξέχει περιμετρικά 2 εκ. περίπου, ένα πυρέξ με διάμετρο βάσης 20 Χ 30 εκ.
Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε μπλέντερ τα μπισκότα σε σκόνη. Προσθέτετε τη λιωμένη μαργαρίνη και το τζίντζερ [προαιρετικά] και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ, το ισιώνετε ισομερώς πιέζοντάς το ελαφρώς σε όλη τη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για τη κρέμα τυριού: Χτυπάτε το μίξερ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το ανθότυρο ή ρικότα και το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε σταδιακά, ένα κάθε φορά τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος προσθέτετε και το μέλι και χτυπάτε για 1 ακόμα λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη μπισκοτένια βάση και ισιώνετε την επιφάνεια.
Ψήνετε, για 45-50 λεπτά , σβήνετε το φούρνο και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει σταδιακά, μέσα στο φούρνο με τη πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη για 30 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει τελείως.
Για το γαρνίρισμα: Πριν σερβίρετε διακοσμήστε το γλυκό με τις φράουλες [διαλέξτε μεγάλες φράουλες περίπου ίδιου μεγέθους] και περιχύστε με επιπλέον μέλι.
taste.com.au
το ειδαμε στο sintayes.gr