Close
Κασιώτικα πιτιά

 

Η φίλη μας Irene Vonapartis είναι μια μανούλα πραγματικά χρυσοχέρα.Μοιράστηκε μαζί μας μια συνταγή από τον τόπο καταγωγής της την πανέμορφη Κάσο.

Πιτιά Κασιώτικα 

πιτακια

Για την ζύμη

1 κιλό αλεύρι

1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκέλαιο

2 φακελάκια ξηρή μαγιά

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι πιπέρι.

χλιαρό νερό όσο πάρει

Για τη γέμιση

 1 κιλό σπανάκι

2 ξερά κρεμμύδια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 φλιτζάνι  ρύζι

2 ντομάτες

ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι και το χλιαρό νερό,μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.

πιτακια

Ψιλοκόβουμε το σπανάκι,τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμυδάκια και τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη μας.πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη .

πιτακια

 

Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τα διπλώνουμε στρίβοντας τα στην άκρη.

πιτακια

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Περισσότερες συνταγές για πίτες και πιτάκια θα βρείτε εδώ