Νηστισίμο κέιμ μαρμπρε σε μακρόστενη φόρμα. ενα κεκάκι πεντανόστιμο και μυρωδάτο που μόλις το δοκιμάσετε δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο
Υλικά συνταγής
1½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο 1 πρέζα αλάτι 1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι 1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο 1 μεγάλο πορτοκάλι (ξύσμα) 1 κ.σ. λευκό ξίδι 1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Τ’ ανακατεύουμε με κουτάλι. Σε άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξίδι και τη βανίλια. Τα χτυπάμε με το σύρμα 2΄-3΄, να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για 2΄-3΄. Λαδώνουμε πολύ καλά μία μικρή μακρόστενη φόρμα και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση .
Σε ένα μπολ διαλύουμε στο νερό το κακάο. Προσθέτουμε 1/4 του μείγματος (ζύμη κέικ) και ανακατεύουμε.
. Εναλλάξ ρίχνουμε στη φόρμα μείγμα βανίλιας και σοκολάτας. Με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε τα δύο μείγματα.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις για 40΄, έως ότου μπήγοντας το μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας αυτό να βγαίνει πεντακάθαρο.
Η συνταγή για το κέικ πορτοκαλιου είναι απο την Αργυρώ μπαρμπαρίγου
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα