Ζουμέρα μπιφτέκια κοτόπουλο και ρυζάκι με κάρυ
Για 8-10 μεγάλα μπιφτέκια
Υλικα
1 κιλό κιμά από κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
1/2 πιπεριά φλωρίνης
1//2 πιπεριά κίτρινη
1 καρότο τριμενο
Λίγο δυόσμο
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλια του γλυκου γεμάτη Κάρυ
3 φέτες ψωμί μουλιασμενο
½ κούπα ελαιόλαδο
κεφαλοτύρι τριμμένο 1/2 κουπα(προαιρετικά)
1 μικρή τριμμένη ντομάτα
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι την πιπεριά , τη ντομάτα το κρεμμύδι, το καρότο,τα μαϊντανό το δυόσμο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, το ψωμί βρεγμένο και το μείγμα που πολτοποιήσαμε.Τέλος προσθέτουμε το κεφαλοτύρι(προαιρετικα)
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούνε , εάν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη περίπου μια ώρα. Το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Τα περνάμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο για να μην κολλάνε κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε και απο τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν
Ρυζάκι με κάρυ
Υλικά
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
2 κούπες ζωμό κότας
1 κ.σ. μαργαρίνη ή 1 κ.σ. βούτυρο ή 2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κάρυ
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Ξεπλένουμε το ρύζι.
Σοτάρουμε στο βούτυρο (ή μαργαρίνη ή ελαιόλαδο) το ρύζι, μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε το ζωμό ζεστό, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.
Μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο.
Όταν έχει σχεδόν ρουφήξει το ζωμό, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με μία λεπτή πετσέτα. Σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία