Η πιο ”Κολασμένη Σοκολατόπιτα”!!!
Σιροπιασμένη από πάνω μεχρι κάτω,καθόλου λιγωτική και καλυμμένη με γκανάζ σοκολάτας!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο σε θερμ.δωμ.
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
2 κ.σ κακάο κοσκινισμένο
1 κ.γ μπέικιν
1/4 κ.γ σόδα
1 κ.γ ξύδι
1 βανιλια
125 μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμ.δωμ.
3 αβγά σε θερμ.δωμ.
1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 κούπα νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρ.γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 γεματη κ.σ μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ρίχνουμε ολα τα υλικά για το κέικ σε ένα μπολ και με μίξερ χειρός τα χτυπαμε για 2 λεπτά,ή τα χτυπάμε με το σύρμα στο χέρι ίσα να ενωθούν καλά. Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι 25Χ30 και ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 για 10-12 λεπτά περίπου.Το σιρόπι το βράζουμε 6-8 λεπτά. Σιροπιάζουμε ζεστό κέικ και ζεστό το σιρόπι και όταν κρυώσουν και τα δυο τοτε ρίχνουμε τη γκανάζ.
Για τη γκανάζ ρίχνουμε τη σοκολάτα και το γάλα σ’ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα 1-2 λεπτά.Ανακατεύουμε να λιώσουν καλά και προσθέτουμε το μέλι.
Εγώ τη γκανάζ τη φτιάχνω πάντα με εβαπορέ γάλα.Εσείς μπορείτε να την φτιάξετε με ίση ποσότητα σοκολάτας και ίση κρέμα γάλακτος!
Επίσης αν τη θέλετε ακόμα πιο σιροπιαστή φτιάξτε μισή δόση σιροπάκι ακόμα!
Η δόση είναι για μικρο ταψάκι και όταν ψηθεί και φουσκώσει πρέπει να είναι 2 δάχτυλα περίπου.Είναι σιροπιαστή από πάνω μέχρι κάτω!
Η κούπα είναι των 250 ml ή η κούπα του νες!
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα