Μια συνταγή για να απολαύσετε ένα υπέροχο παγωτό κεράσι που θα σας μείνει αξέχαστο για τη φανταστική γεύση του, την υπέροχη υφή του και τη τέλεια εμφάνισή του.
Υλικά συνταγής
Για το παγωτό:
625 ml (2 1/2 φλ.) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά
250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
250 ml (1 φλ.) γάλα
8 κρόκοι αυγών
220 γρ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
2-3 σταγόνες ρόζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
4-5 μπισκότα βουτύρου (πήρα τα Goody της Αλλατίνη)
Για το μείγμα κερασιού:
500 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
75 γρ. (1/3 φλ.) ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
60 ml (1/4) φλ. νερό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση συνταγής
Για το μείγμα κερασιού: Τοποθετείτε σε μια κατσαρολίτσα, σε μέτρια φωτιά, τα κεράσια, τη ζάχαρη και το νερό και τα σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 2-3 λ ή μέχρι να δυαλυθεί καλά η ζάχαρη. Μετά δυναμώνουμε τη φωτιά, σε μέτρια προς υψηλή και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 6-8 λ ή μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια, να μειωθεί κατά το ήμισυ το μείγμα και να πυκνώσει.
Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Μόλις κρυώσει προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε. Το βάζετε σε μπλέντερ (ή σταδιακά σε μούλτι) και το χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο, λείο μείγμα.
Για το παγωτό: Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, τοποθετείτε τη κρέμα γάλακτος, το μαλακό τυρί κρέμα και το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει το αφαιρείτε αμέσως από τη φωτιά.
Εν το μεταξύ στο κάδο του μίξερ βάζετε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα αυγών αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά μέσα στο κάδο του μίξερ το μείγμα κρέμας τυριού και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Μεταφέρετε το μείγμα από το κάδο του μίξερ σε μια καθαρή κατσαρόλα, προσθέτετε και τις ροζ σταγόνες ζαχαροπλαστικής και το σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με ένα κουτάλι, για 8-10 λ ή μέχρι το μείγμα να κολλάει στο πίσω μέρος του κουταλιού. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Μόλις κρυώσει καλά ρίχνετε στο μείγμα το μισό μείγμα κερασιού και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο, το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και το τοποθετείτε στη κατάψυξη για 3 ώρες ή μέχρι να παγώσει.
Μετά το βγάζετε από τη κατάψυξη και με ένα κουτάλι μεταφέρετε το μείγμα σε μπλέντερ και το χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει λείο.
Επιστρέφετε το μισό μείγμα παγωτού στο μεταλλικό δοχείο, ρίχνετε από πάνω το μισό από το υπόλοιπο μείγμα κερασιού που κρατήσατε και ανακατεύετε επιφανειακά με ένα κουτάλι ώστε να διαμορφωθούν “κύματα”. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία στρώνοντας από πάνω το υπόλοιπο παγωτό και το υπόλοιπο μείγμα κεράσι.
Το καλύπτετε πάλι με το αλουμινόχαρτο και το βάζετε στη κατάψυξη για 3-4 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά. Το σερβίρετε με θρυμματισμένα μπισκότα. [*]
[*] Προαιρετικά, για περισσότερη γεύση στα μπισκότα, προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς, στρώνετε λαδόκολα σε ένα ταψί, ρίχνετε πάνω στη λαδόκολα τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ψήνετε για 5 λ μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους και γίνουν τραγανά. Μόλις κρυώσουν γαρνίρετε το παγωτό σας.
Πηγή sintayes.gr