Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο νηστίσιμα μπισκότα
1 φλιτζάνι γάλα σόγιας με γεύση βανίλιας
Για την κρέμα:
4 φλιτζάνια τσαγιού γάλα σόγιας με γεύση βανίλιας
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζάνι τσαγιού κόρν-φλάουρ
1/3 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
1 μπανάνα πολτοποιημένη
Πώς το κάνουμε:
Στο ένα φλιτζάνι τσαγιού γάλα από τα 4 διαλύω το αλεύρι και το κορν-φλαόυρ.
Χτυπάμε στο μίξερ την πολτοποιημένη μπανάνα μαζί με την ζάχαρη και έπειτα προσθέτω το μίγμα με το αλεύρι και το κορν-φλάουρ. Χτυπάμε καλά.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε. Αδειάζουμε μέσα το μίγμα που χτυπήσαμε στο μίξερ και ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει μια λεία κρέμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μία μακρόστενη φόρμα απλώνω μια στρώση από τα μπισκότα αφού πρώτα τα βουτάμε καλά μέσα στο γάλα για να μαλακώσουν. Απλώνω από πάνω μια στρώση από την κρέμα και μετά ξαναβάζω μπισκότα. Το κάνω αυτό μέχρι να τελειώσει η κρέμα. Τελειώνω με κρέμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε αντί για γάλα σόγιας με γεύση βανίλιας να βάλουμε γάλα σόγιας με γεύση σοκολάτας. Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε ένα γλάσο σοκολάτας και να το ρίξουμε στο τέλος πάνω από την κρέμα. Το γλάσο μπορούμε να το φτιάξουμε με μια κουβερτούρα και 200 γρ. φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής. Επίσης μπορούμε να παραλείψουμε το κακάο και αντί για σοκολατένια γεύση να φτιάξουμε άσπρη.
πηγη:.sintagespareas.gr