Είναι ότι πιο νόστιμο και ιδανικό για το σχολείο ή την δουλειά ακόμα και για σνακ όλες τις ώρες. Κολοκυθοτυροπιτάκια αφράτα και πολύ νόστιμα! Ένας εξαιρετικός συνδυασμός με φέτα κολοκυθάκια, δυοσμο, μυρώνια και γκούντα. Η ζύμη είναι εύκολη και κάνει αυτά τα πιτάκια να γίνονται ανάρπαστα! Πάμε να δούμε πως φτιάχνονται;
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κούπες (περίπου 400 γρ)
- ελαιολαδο 1 φλιτζάνι του καφέ
- αλατι λίγο
- ξύδι λίγο
- νερό 1 κούπα
Υλικά
Εκτέλεση
Φτιάχνω τη ζύμη και την αφήνω μίση ωρίτσα στην άκρη. Τρίβω το κολοκύθι, του ρίχνω λίγο χοντρό αλάτι και το αφήνω στο σουρωτήρι για λίγο. Μέτα το στύβω καλά και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανοίγω μακρόστενα φύλλα, τρία μου βγήκαν, όχι πολύ λεπτά. Βάζω γέμιση κατά μήκος, χαράζω μόνο το πάνω μέρος της ζύμης, αλείφω με αυγό και λίγο βουτυράκι, ρίχνω σουσάμι, ραντίζω με λίγο νεράκι,και τα βάζω στο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις περίπου τρία τέταρτα ,μέχρι να πάρουν χρώμα. Έγιναν πεντανόστιμα.
Έβαλα σιμιγδάλι γιατί όσο κι αν το έστυβα ,πάλι έβγαζε υγρά το κολοκυθάκι. Αν περίμενα και τα έκοβα κρύα, θα ήταν πιο κομψά !!!,
Από γεύση ,τέλειααααααα.
Η συνταγή είναι από την σελίδα στο fasebook F for Food
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα