Αφράτα μπισκότα γεμιστά με κρέμα γιαουρτιού και άρωμα λεμόνι. Εύκολα μπισκότα γεμιστά σαν μακαρόν για να τρώνε τα παιδιά και όλη η οικογένεια! Είναι πραγματικά πολύ νόστιμα και απολαυστικά, ενώ μπορείτε να τα προσφέρετε και σαν κέρασμα σε γιορτές και γενέθλια!
- βουτυρο 200γρ μαλακό αγελαδινό
- ζάχαρη άχνη 100γρ
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 300γρ
- λεμονι ξύσμα από 1
Υλικά
- γιαουρτι 400γρ στραγγιστό
- ζαχαρούχο γάλα 250γρ
- λεμονι ξύσμα από μισό
Για την κρέμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αλεύρι και το ξύσμα σιγά σιγά να ζυμωθεί και να γίνει μια μαλακή ζύμη (η διαδικασία γίνεται και με το χέρι). Πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος καρυδιού και τις τοποθετούμε στην λαδόκολλα. Τις πατάμε με πιρούνι ομοιόμορφα. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 25 λεπτά.
Για την κρέμα:
Βάζουμε στο μπολ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα και το ξύσμα από το λεμονί τα ανακατεύουμε και τοποθετούμε την κρεμά στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Και αφού κρυώσουν τα μπισκότα και σφίξει η κρεμά την τοποθετούμε στα μπισκότα ενδιάμεσα ανά δυο.
Η συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou