Μηλόπιτα πρωτότυπη και αφράτη με κομματάκια μήλου, μαρέγκα και κρούστα. Μία διαφορετική συνταγή για μηλόπιτα σαν πάστα ταψιού. Ένα ελαφρύ γλυκό για όλες τις ώρες που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι και θα τρώνε όλες τις ώρες της μέρας. Για τις λιγούρες ή το απογευματινό καφεδάκι σας είναι η ιδανική συνταγή.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κάνουμε στο multi και τα στραγγίζουμε με το χέρι καλά για να φύγει το ζουμί. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 50 γραμμάρια βούτυρο.
Το αφήνουμε να λιώσει βάζουμε τα μήλα μας, τέσσερις κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να φύγει το ζουμί. Βάζουμε και λίγο κανελίτσα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στη συνέχεια ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με 8 κουταλιές ζάχαρη, μετά βάζουμε το σπορέλαιο, το γάλα, το baking powder το ξύσμα από λεμόνι και πορτοκαλί, και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί βάζουμε το μείγμα μέσα αφού το έχουμε χτυπήσει καλά να ανακατευτούν όλα τα υλικά μας, και το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μέχρι να ψηθεί κάνουμε τα ασπράδια.
Λοιπόν τα ασπράδια τα χτυπάμε πολύ καλά με 8 κουταλιές ζάχαρη μέχρι να σφίξει.
Αφού περάσουν τα 15 λεπτά βγάζουμε από το φούρνο το μείγμα μας απλώνουμε τα μήλα που τα είχαμε αφήσει στην άκρη να κρυώσουν και τα ασπράδια που τα έχουμε χτυπήσει.
Το ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα ή κροκί περίπου άλλα 10 λεπτά!
Συνταγή φωτό εκτέλεση Μιχαελα Στεφανουδης
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!