Αφράτη παραδοσιακή, σπιτική τυρόπιτα με φέτα και γραβιέρα πολύ νόστιμη και λαχταριστή! Περιτριγυρίζεται από μικρά πεινερλί γεμιστά με φιλαδέλφεια και μπέικον! Ότι πιο απολαυστικό έχετε φάει!! Τέλειο για παιδικό πάρτι ή μπουφέ!
- ηλιέλαιο 1 ποτήρι του κρασιού
- αυγα δύο και ένα ασπράδι
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ρίγανη λίγη
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 600 γραμμάρια κοσκινισμένο
Για την ζύμη
- μπεικον 200 γραμμάρια
- τυρί κρέμα 200 γραμμάρια
- γραβιέρα 150 γραμμάρια
- αυγα 1 ασπράδι
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Το προζύμι το αφήνω για 15 λεπτά. Μέτα, αφού περάσουν τα 15 λεπτά περνώ το προζύμι και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης. Αφού τα ενώσω και τα κάνω μια ζύμη το αφήνω μισή ώρα να φουσκώσει.
Για τα πεϊνιρλί και την τυροπιτά
Παίρνω μία κουταλιά της σούπας ζύμη το πλάθω μπαλάκι και μετά το ανοίγω στρογγυλό πιτάκι κάνω δύο χαρακιές βάζω γέμιση στο κέντρο και διπλώνω, ούτως ώστε η κάθε χαρακιά να αφήνει άνοιγμα στη γέμιση αφού βάλω στο ταψί γύρω-γύρω τα πεϊνιρλί, την υπόλοιπη ζύμη τη χωρίζω σε σε δύο μέρη και ανοίγω ένα φύλλο το βάζω στο κέντρο βάζω τη γέμιση της τυρόπιτας και από πάνω το άλλο φύλλο και κλείνω γύρω-γύρω. Από πάνω αλείφω λίγο αυγό από τον κρόκο που είχα φυλάξει.
Ψήνω σε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μόλις πάρει χρώμα το κλείνω δεν θέλω να σας πω για το χρόνο ψησίματος γιατί η μία κουζίνα που έχω το ψήνει στη μία ώρα η άλλη κουζίνα που έχω στο εξοχικό το ψήνει σε 25 λεπτά.
Η συνταγή είναι της Κωνσταντινιά ΠΚ
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές