Τυρόπιτα ταψιού στριφτή με μαγιά, φέτα, γραβιέρα και σουσάμι. Γίνεται μία πολύ αφράτη τυρόπιτα και νόστιμη εύκολα και γρήγορα. Ιδανική για κολατσιό, για το σχολείο ή το τραπέζι!
- γάλα 1 ποτήρι χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ηλιέλαιο 1 ποτηράκι του κρασιού
- αυγα 2 και ένα ασπράδι
- αλατι ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 600 γραμμάρια
- σουσαμι
Υλικά
Εκτέλεση
Διαλύω τη μαγιά στο χλιαρό γάλα τα αφήνω 15 λεπτά μετά προσθέτω το ηλιέλαιο το αλάτι τα αυγά ανακατεύω με το σύρμα και στο τέλος τη φαρίνα αφήνω μισή ώρα να φουσκώσει χωρίζω τη ζύμη σε δύο μέρη ανοίγω δύο φύλλα που ενδιάμεσα βάζω την γέμιση κόβω λωρίδες στρίβω αλείφω με αυγό πασπαλίζω με σουσάμι και ψήνω στους 180 για 35 λεπτά
Επειδή κάποιες φίλες Ίσως Αναρωτιούνται Πώς γίνεται το στριφτό σας ενημερώνω ότι άνοιξα το πρώτο φύλλο το έβαλα στο ταψί έβαλα τη γέμιση καλύψαμε το επόμενο φύλλο την πάτησα καλά την πίτα και μετά έκοψα λωρίδες δύο πόντων τα έκοψα και στο κέντρο του ταψιού για να μπορώ να τις στριψω και μετά έπαιρνα λωρίδα λωρίδα και την έστριβα Σε κάποια σημεία μπορεί να δημιουργείται λίγο κενό όμως επειδή φουσκώνει αμέσως καλύπτεται.
Ο κρόκος που έμεινε είναι για να αλείψω από πάνω
Η συνταγή είναι της Κωνσταντινιά ΠΚ
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Ανακαλούνται γαριδάκια – Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία
- Σχολεία : Τι θα ισχύει με τις απουσίες λόγω γρίπης
- Ζωή Ναλμπάντη : “Γέννησα τη μία μου κόρη στο χαλάκι του μπάνιου, ο άνδρας μου έκοψε τον ομφάλιο λώρο”
- Η Γη της Ελιάς : Το κάνεις όλο και χειρότερο Στάθη- Η Ιουλία τον κατακεραυνώνει