Αφράτο κέικ ταψιού με γέμιση σοκολάτα μερέντας. Ένα εύκολο και γρήγορο κέικ με ξύσμα λεμονιού, αυγά και μερέντα. Ιδανικό για τον καφέ σας, τις λιγούρες και το απογευματινό κολατσιό των παιδιών. Είναι πεντανόστιμο και πολύ λαχταριστό. Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα σας το ζητάνε καθημερινά!
- αυγα 5
- ζαχαρη 125 γραμμάρια
- σπορέλαιο 200ml
- γάλα 200ml
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 360 γραμμάρια
- βανίλια 1
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- λεμονι ξύσμα από 1
- μερεντα 300 γραμμάρια
Υλικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το σπορέλαιο, το γάλα,και σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν.
Τέλος το ξύσμα.
Τοποθετούμε το μισό μείγμα σε καλά λαδωμένο αλευρωμένο ταψί 30 νούμερο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις για 25 λεπτά.
Το βγάζουμε και τοποθετούμε πάνω του την μερέντα.
Την ισιώνουμε καλά.
Τοποθετούμε πάνω στην μερεντα το υπόλοιπο μείγμα και το βγάζουμε στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για.25 λεπτά αναμμένο και 10 λεπτά σβησμένο.
Δεν γνωρίζω τους φούρνους σας οπότε το κοιτάτε με ξυλάκι από σουβλάκι τρυπώντας το να το δείτε!
Εκτέλεση φωτό Tzeni Tsanaktsidou
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Απόπειρα αυτοκτονίας για την παπαδιά που καταγγέλλεται ότι εκδιδόταν στη Συγγρού
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Σε γνωστό ζευγάρι προσπάθησε να πουλήσει τον Παναγιωτάκη
- Ντύσιμο με πουλόβερ: 15+1 ιδέες για να σε βγάλει ασπροπρόσωπη το πουλόβερ σου και τον φετινό Χειμώνα
- Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια Δ’ κύκλος : 59α, 59β, 60α, 60β, 61α
- Η Μαρίνα Πατούλη σε σχέση με τον πρώην της Άντζελας Δημητρίου