Αλμυρά κορνέ σφολιάτας με γέμιση.Αυτά τα κορνέ είναι εύκολα και ιδανικά ορεκτικά για παιδικό πάρτυ, μπουφέ,για τα Χριστούγεννα και το επίσημο τραπεζι
- γάλα 1 κούπα χλιαρό
- μαγιά 30 γρ. νωπή
- καλαμποκέλαιο 1/2 κούπα
- αυγα 1 και 1 ασπράδι
- ζαχαρη 1 κουταλιά
- αλατι 1 κουταλάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3-4 κούπες
- αυγα 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κουταλάκι νερό, για το άλειμμα
Υλικά
- τυρί κρέμα ή μαγιονέζα
- γαλοπουλα ή ζαμπόν
- γκούντα
- καρότο Τριμμένο
- μαρούλι
Για τη γέμιση
Αλμυρά κορνεδάκια με μαγιά και ότι αλλαντικά θέλουμε! Σπιτική ή και έτοιμη σφολιάτα. Είναι ιδανικά για παιδικό πάρτι και κολατσιό! Τα παιδιά θα ξετρελαθούν! Μπορείτε επίσης να τα κανετε για ορεκτικά σε έναν μπουφέ σας!
Εκτέλεση για Αλμυρά κορνέ σφολιάτας με γέμιση
Διαλύστε τη μαγιά στο γάλα κι αφήστε την, ώσπου ν’ αφρίσει. Ανακατέψτε τη με τα υπόλοιπα υλικά και το μισό αλεύρι και χτυπήστε το μείγμα για 2 λεπτά στο μίξερ, να γίνει λείο. Ρίξτε λίγο – λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώστε σε ζύμη μαλακιά και ελαστική. Αφήστε τη να φουσκώσει. Ζυμώστε τη ζύμη και χωρίστε τη σε 2 μπάλες ίδιου βάρους.
Ανοίξτε το καθένα σε στρογγυλό φύλλο με πάχος σχεδόν ενός δαχτύλου στο πλάι.
Κόψτε τη ζύμη ροδέλες όχι λεπτές πολύ και τυλίξτε με βουτυρωμένα χέρια γύρω γύρω από το κορνε. Βάλτε τα σε ταψί, σκεπάστε τα κι αφήστε τα λίγο, ν’ ανέβει η ζύμη. Αλείψτε τα με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό. Ψήστε στους 190 βαθμούς, ώσπου να ροδίσουν λίγο όχι πολύ ψημένα .
Για την γέμιση
Εγώ έβαλα γέμιση μαρούλι τυρί ζαμπόν φιλαδέλφεια τριμμένο καρότο βάλτε ότι συνδυασμό σας αρέσει αρκεί να μην έχει υγρά.
Η συνταγή είναι της ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ
Αν δεν έχετε τους ειδικούς κώνους σας βρήκα μια φώτο από το πιντερεστ για να κάνετε τη δουλειά σας. Για τα χωνιά φτιάχνουμε καλούπι με ένα απλό Χαρτόνι και αλουμινόχαρτο