Ανάμεικτη τούρτα με γεύση μπουένο και καραμέλα. Οι κρέμες γίνονται εύκολα και δεν έχουν καθόλου αυγά. Έχει απίστευτη γεύση και εμφάνιση, αν και μπορείτε να την διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε εσείς ή το παιδί σας! Είναι ιδανική για γενέθλια και πολύ εντυπωσιακή.
- παντεσπανι 3 κατά προτίμηση σοκολατένια
Υλικά
- μόρφατ 1 κουτάκι
- γάλα εβαπορέ 2 κ.σ
- πραλίνα 150 γραμ
- σοκολάτα 4 bueno ( τριμμένες στο multi )
Για την κρέμα Boueno
- ζαχαρούχο γάλα ½ κουτί καραμελωμένο (200 γρμ.)
- τυρί κρέμα 150 γρ
- κρεμα γαλακτος 150 ml φυτική
- βανίλια 1
- καραμέλα γάλακτος 3 κ.σ. σάλτσα ( θα την χρειαστούμε στην συναρμολόγηση )
Για την κρέμα καραμέλας
- κουβερτουρα 100 γρμ.
- κρεμα γαλακτος 100 γρμ ( ζωική όχι φυτική)
- βουτυρο 1κ.γ κοφτό λιωμένο
Για την ganache σοκολάτας
Εκτέλεση
(Για μέγεθος 24 cm)
Για το σιρόπι κακάο
Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπρίκι και τα βράζουμε για 2 λεπτά . Αποσύρουμε από την φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα στην συναρμολόγηση θα προσθέσουμε το κονιάκ ( τελευταία στιγμή για να μην εξατμιστεί το αλκοόλ)
Για την κρέμα Boueno
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 10 λεπτά με 2 κ.σ γάλα εβαπορέ να αφρατέψει
Προσθέτουμε τη νουτέλα και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας
Στην συνέχεια ρίχνουμε τριμμένες τις 4 συσκευασίες bueno (2Χ4 8 στικάκια δηλαδή) και ανακατεύουμε. Την παγώνουμε για 2 – 3 ώρες στο ψυγείο.
Για την κρέμα καραμέλα
Για την κρέμα χτυπάω το τυρί κρέμα με το καραμελωμένο γάλα.
Χτυπάω χωριστά την φυτική κρέμα KRETTORE ( πράσινο κουτί) με τη βανίλια σε σαντιγί και ενώνω τα 2 μίγματα. Την παγώνουμε για 2 – 3 ώρες στο ψυγείο.
3 κ.σ. καραμέλας της bonne mama ( θα την χρειαστούμε στην συναρμολόγηση )
Ganache σοκολάτας
Θα την κάνουμε στο τέλος γιατί την θέλουμε λίγο ρευστή όταν την ρίξουμε κατά την διαδικασία της συναρμολόγησης
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος αποσύρουμε από την φωτιά και σε ένα μπολ έχουμε βάλει την σοκολάτα τριμμένη ( για να λιώσει εύκολα) και ρίχνουμε την γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει .Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
300 γρμ χτυπημένη φυτική σαντιγί για το γαρνίρισμα
2 κουτιά πουράκια της αρέσκειας σας για διακόσμηση ή ότι άλλο σας αρέσει.
Συναρμολόγηση
Παίρνουμε το πρώτο παντεσπάνι το τοποθετούμε στο τσέρκι . Παίρνουμε το σιρόπι προσθέτουμε το κονιάκ και σιροπιάζουμε. Ρίχνουμε πρώτα την κρέμα μπουένο. Έπειτα παίρνουμε το δεύτερο παντεσπάνι σιροπιάζουμε προσθέτουμε την σάλτσα καραμέλας και στην συνέχεια βάζουμε την κρέμα καραμέλας. Τέλος τοποθετούμε και το τελευταίο παντεσπάνι σιροπιάζουμε και ρίχνουμε την ganache σοκολάτας. Την παγώνουμε αρκετά ( εγώ την έκανα από το προηγούμενο βράδυ ) . Αφού παγώσει η τούρτα την καλύπτουμε γύρω γύρω με σαντιγί για να κολλήσουν τα πουράκια . Έπειτα χρωμάτισα την σαντιγί και γαρνίρισα την τούρτα.
Η συνταγή είναι της Euridiki Kanatseli