Αρνάκι στη γάστρα με λαχανικά είναι το ιδανικό κυριακάτικο φαΐ της οικογένειας!! Πολύ νόστιμο, ζουμερό και μαλακό θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!! Το φτιάχνουμε και για το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα!
Slow cooked lamb shanks with vegetables.
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε φέτες.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε. Δυο δύο καλύτερα. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τα λαχανικά μας να πάρουν ωραίο χρώμα περίπου 8 λεπτά.
Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μόλις πάρει βράση τα μεταφέρουμε στη γάστρα μαζί με το κρέας. Τα βάζουμε στο φούρνο και τα σιγοψήνουμε για περίπου 1 με 1 1/2 ώρα, αφού ελέγξουμε το κρέας μας.
Αν έχουμε πολύ αραιό ζουμάκι το πήζουμε με λίγο κορν φλαουρ.
Γίνεται λουκούμι στη γάστρα και η νοστιμιά του απερίγραπτη.
Καλή επιτυχία!!
Η συνταγή είναι της Elena Psillia