Μία καταπληκτική συνταγή για αρνί στη λαδόκολλα. Υπέροχη γεύση που λιώνει στο στόμα! Μία έξυπνη ιδέα και για εκείνους που δεν μπορούν να σουβλίσουν την Κυριακή του Πάσχα!
Υλικά:
4 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. βούτυρο (50+50)
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
3 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
1/4 κ.γ. κανέλας
1 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 1/2 κιλό μπούτι αρνί μαζί με το κόκαλο κομμένο σε μερίδες
1 κιλό πατάτες baby, κομμένες στη μέση
Δείτε επίσης Ρολάκια χοιρινά στη λαδόκολλα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το σκόρδο, τα 50 γρ. βούτυρο, το ξύσμα, τη ρίγανη, την κανέλα και το δεντρολίβανο σε ένα μούλτι ή σε ένα γουδί και τα σπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα σαν αλοιφή.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και απλώνουμε όλο το μείγμα στο κρέας με τα χέρια μας.
Βάζουμε το αρνί σε ένα μπολ, το κλείνουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ ή τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Την επόμενη μέρα κόβουμε 2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο (1 μέτρο το κάθε ένα) και 2 κομμάτια λαδόκολλα (1 μέτρο το κάθε ένα).
Βγάζουμε από το ψυγείο μια ώρα πριν ψήσουμε το κρέας για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C στον αέρα.
Κάνουμε σταυρό με το αλουμινόχαρτο και τις λαδόκολλες (κάτω κάτω το αλουμινόχαρτο).
Αλατοπιπερώνουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε επάνω στη λαδόκολλα.
Από πάνω βάζουμε το κρέας, κόβουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια και το σκορπίζουμε πάνω από το κρέας και τις πατάτες και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι.
Κλείνουμε καλά και βάζουμε σε ένα ταψάκι στον φούρνο.
Ψήνουμε για τέσσερις ώρες.
Αφαιρούμε από τον φούρνο, δυναμώνουμε στους 200° C και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας.
Επίσης μπορούμε να βάλουμε και άλλα λαχανικά αν θέλουμε μαζί με τις πατάτες όπως πιπεριές αλλά και τυριά (γραβιέρα). Εγώ έβαλα!!
Επίσης πρόσεθεσα ντομάτα σε ροδέλες και μουστάρδα!!
Δείτε επίσης Αρνί γιουβέτσι στο φούρνο!!
Η συνταγή είναι από την καταπληκτική ομάδα Μαμαδο μπερδεματα