Ατομικά κεκάκια λεμονιού με ηλιέλαιο, γιαούρτι και φιλέ αμυγδάλου στο γαρνίρισμα. Αυτά τα cupcakes είναι αφράτα και ζουμερά για το πρωινό καφέ ή το κέρασμα στο σχολείο. Η εκτέλεση είναι εύκολη και το αποτέλεσμα πραγματικά εντυπωσιακό. Με γεύση και άρωμα λεμονιού θα γίνουν τα αγαπημένα σας και τα παιδιά θα τα ζητάνε συνέχεια!
- αυγα 4
- ζαχαρη 300 γρ.
- ηλιέλαιο 80 γρ.
- βουτυρο 80 γρ.
- γάλα 80 γρ.
- γιαουρτι 120 γρ. στραγγιστό
- λεμονι 2 κγ. ξύσμα
- λεμονι 2 κσ. χυμό
- κονιάκ 1 κσ.
- μπέικιν πάουντερ 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 260 γρ.
- φιλέ αμυγδάλου 1 χούφτα καλά γεμάτη
Υλικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε το ηλιέλαιο, το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου).
Βάζουμε το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Διαδοχικά συμπληρώνουμε το γάλα με το γιαούρτι και το αλεύρι με το μπεϊκιν πάουντερ που έχουμε κοσκινίσει.
Προσθέτουμε το αμύγδαλο φιλέ, ανακατεύουμε να ενωθούν.
Βάζουμε τα χαρτάκια στο ταψί με τις θήκες και βάζουμε το μείγμα μέσα. Να γεμίσουν τα 3/4 από το χαρτάκι με μείγμα.
Στολίζουμε με λίγο αμύγδαλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Όταν τα έβγαλα και κρύωσαν καλά, ανακάτεψα 20 γρ. γάλα ζαχαρούχο, με 20 γρ. βούτυρο LURPAK σε θερμοκρασία δωματίου και τα άλειψα να γυαλίζουν και να τους δώσουν μια ιδιαίτερη γεύση.
Η συνταγή είναι της αννα καλλεργη