Ατομικά κυδωνόπαστα ή αλλιώς παστοκύδωνα με σουσάμι καρύδια και ινδοκάρυδο. Ένα παραδοσιακό ατομικό γλυκό με σουσάμι και κονιάκ ιδανικό για κέρασμα. Γίνεται πραγματικά μοναδικό και αξίζει όλη τη διαδικασία που έχετε! Πεντανόστιμο και ξεχωριστό θα κλέψει τις εντυπώσεις σε γιορτές αλλά και στην οικογένεια!
Εκτέλεση
Ξεκινάμε καθαρίζοντας τα κυδώνια από τη φλούδα και από τα κουκούτσια, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό ίσα ίσα να τα σκεπάζει τα βράζουμε μία ώρα να μαλακώσουν τα στραγγίζουμε και τα κάνουμε πολτό στο multi τα ξαναβάζω στην κατσαρόλα με λιγοστό νερό αυτή τη φορά και ρίχνω και τη ζάχαρη τη κανέλα, το γαρύφαλλο τις βανίλιες και τα βράζω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να γίνεται μία μάζα στο κέντρο της κατσαρόλας σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Στη συνέχεια παίρνω ένα μεγάλο ταψί τα απλώνω και από πάνω ρίχνω το κονιάκ τα βάζω στο φούρνο στις αντιστάσεις για τουλάχιστον μία ώρα στους 160 βαθμους, εάν ο φούρνος είναι από αυτούς που κλείνουν αεροστεγώς αφήστε μία χαραμάδα βάζοντας μία λεπτή πετσέτα στην πόρτα για να φεύγουν οι ατμοί και να μπορέσει να ξεραθεί περισσότερο, ετοιμο θα είναι όταν έχει πάρει κόκκινο χρώμα μετά το αφήνω να κρυώσει.
Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι καβουρντιζω μπόλικο σουσάμι και το ρίχνω σε μία πιατέλα. Ετοιμάζω και τα καρύδια. Παίρνω ένα καρύδι το βάζω μέσα στο φύλλο μαζί με 2 κουταλάκια του γλυκού από το κυδώνι ανασηκώνω χυλό και καρύδι περνάω το μείγμα από κουταλάκι σε κουταλάκι προσέχοντας να μείνει το καρύδι στο κέντρο όταν σχηματιστεί στρογγυλό Το ρίχνω μέσα στο σουσάμι το τυλίγω με το σουσάμι και είναι έτοιμο ορισμένα τα ρίχνω και μέσα σε ινδοκάρυδο τα τυλίγω σε μεμβράνη διαφανή και τα κρατώ στο ψυγείο για πάρα πάρα πολύ καιρό.
Η συνταγή είναι της Κωνσταντινιά ΠΚ