Ατομικά σιροπιαστά γλυκά με κακάο και σιμιγδάλι. Αυτές οι σιροπιαστές μπουκίτσες γίνονται εύκολα και γρήγορα σε μόλις 15′! Με λίγα υλικά φτιάχνουμε ένα γλυκό ιδανικό για κέρασμα αλλά και τις καθημερινές λιγούρες μας! Γίνονται πραγματικό πολύ λαχταριστά και η εκτέλεση είναι και για αρχάριους στην κουζίνα! Δοκιμάστε τα τις μέρες των γιορτών αλλά και όποτε άλλοτε θέλετε!
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε στο μπολ το αυγό σπορέλαιο, σιμιγδάλι, μπέικιν, βανίλια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Χωρίζουμε την ζύμη στα δυο και στην μια βάζουμε κακάο.
Ανοίγουμε 2 φύλλα τοποθετούμε το φύλλο κακάο πάνω ρολάρουμε και κόβουμε κομμάτια.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμένο για 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
(Εάν θέλουμε προσθέτουμε μέσα στην ζύμη καρυδιά)
Σιρόπι:
Βράζουμε 2 ποτήρια νερού νερό,
2 ποτήρια νερού ζάχαρη,
μισό λεμόνι το χυμό του για 3 λεπτά.
Σιροπιάζουμε καυτά γλυκάκια πολύ παγωμένο σιρόπι
Tzeni Tsanaktsidou
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή