Ατομικά σιροπιαστά γλυκά σαν τρουφάκια με ινδοκάρυδο και άρωμα πορτοκαλιού. Εύκολες και γρήγορες μπαλίτσες ινδοκάρυδου με γιαούρτι και σιμιγδάλι, ιδανικές για γιορτές, κέρασμα και για τα Χριστούγεννα! Το σιρόπι και η καρύδα είναι που τα κάνουν τόσο νόστιμα και μοναδικά! Δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε και είμαστε σίγουροι ότι οι καλεσμένοι σας θα τα λατρέψουν!
- αυγα 1
- πορτοκαλι μισό ποτήρι χυμό φρέσκο
- γιαουρτι μισό ποτήρι
- σιμιγδαλι 1 ποτήρι ψιλό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 ποτήρι
- βανίλια 1
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- πορτοκαλι ξύσμα από ένα
Υλικά
- ινδοκαρυδο
Για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπολ το αυγό,το χυμό,το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το ξύσμα, την βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, το μπεικιν σιγά σιγά και ζυμώνουμε. Θέλουμε αφράτη και μαλακή ζύμη. Όποτε πλάθουμε μπαλίτσες και τις τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο του καθενός.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τις φλούδες πορτοκαλιού για 5 λεπτά. Στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Σιροπιάζουμε με κρύα γλυκά,και το σιρόπι να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά αφού το κατεβάσουμε. Και τέλος τα βουτάμε στην καρύδα. Εάν θέλετε τα κάνετε γεμιστά με τριμμένο καρύδι ή όταν το κόβετε στην μέση ρίχνετε από πάνω!
Η συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou