Φανταστικά αυγοκούλουρα Πασχαλινά για το πασχαλινό τραπέζι!Τα τραγανά πασχαλιάτικα κουλουράκια
- βουτυρο 1 πλάκα η βιτάμ
- ζαχαρη 2 ποτήρια
- αυγα 6
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1600 περίπου
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 συσκευασία
- μπέικιν πάουντερ 1
- γάλα 1 ποτήρι χλιαρό
- αμμωνια 1 κ. σούπας
- βανίλια 3-4
- πορτοκαλι Ξύσμα από 1
- αυγα 1 για το άλειμμα
Υλικά
Εκτέλεση
Κοσκινίζω το αλεύρι και διαλύω την αμμωνία μέσα στο χλιαρό γάλα. Μέτα προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά μου και χτυπάω τα υλικά μου στο μίξερ και πλάθω τα κουλουράκια μου.
Αλείφω με αυγό και ψήνω στους 180 στις αντιστάσεις
Τα αυγοκούλουρα αν τα βάλουμε σε μπολ κλειστό, διατηρούνται μαλακά και 1 μήνα μπορεί και παραπάνω.
Με ένα κλικ εδώ Δείτε όλες τις συνταγές μας για Πασχαλινά κουλουράκια
Η συνταγή είναι απο την υπέροχη ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. της καταπληκτικής κυρίας Roula Tsirka